İstanbul Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında polis ekipleri tarafından gerçekleştirilen çalışmalar sonucunda, doktor oldukları tespit edilen şüpheliler Fırat S. ve İlker G'nin, 112 Acil komuta kontrol merkezi çalışanlarıyla iş birliği içinde oldukları ortaya çıkarıldı.

Bebek yönlendirmesi!

Şüphelilerin, irtibatlı oldukları özel hastanelerin yenidoğan yoğun bakım ünitelerine yönlendirdikleri bebekler karşılığında büyük miktarda maddi menfaat elde ettikleri belirlendi. Yapılan soruşturmada, yoğun bakım ünitelerinde sürekli olarak hemşirelerin görevlendirildiği, acil durumlarda telefonla hemşirelere hangi müdahalenin yapılması gerektiğinin talimatını verdikleri ve hemşirelerin hasta yakınlarına kendilerini doktor olarak tanıttıkları tespit edildi.

300 şüpheli tespit edildi

Soruşturma sürecinde elde edilen delillerin incelenmesi sonucunda toplam 300 şüpheli tespit edilirken, somut delil elde edilen 41 şüpheli hakkında gözaltı kararı çıkarıldı. Bu gelişmelerin ardından harekete geçen emniyet güçleri, İstanbul ve Tekirdağ'da eş zamanlı operasyon düzenledi.

Yapılan operasyonlarda 38 şüpheli yakalanırken, şüphelilerin ikamet ve iş yerlerinde yapılan aramalarda 45 dijital materyal, çeşitli nitelikte hasta raporları ile belgelere ve 55 kutu yenidoğan hasta ilacına el konuldu.

Sağlık Bakanlığında Tayin İçin Sahte Boşanmalar Arttı İddiası Sağlık Bakanlığında Tayin İçin Sahte Boşanmalar Arttı İddiası

Polis ekiplerinin 3 şüpheliyi yakalamaya yönelik çalışmaları ise halen sürüyor. Şüphelilerin suç işlemek amacıyla örgüt kurma, nitelikli dolandırıcılık, kasten öldürmenin ihmali davranışlarla işlenmesi ve rüşvet suçlarından dolayı emniyetteki işlemleri devam ediyor.