Eleman temininde güçlük çekilen yerlerde ve hizmet dallarında sağlık hizmetinin yetkili ve verimli bir şekilde yürütülebilmesi maksadıyla sözleşmeli sağlık personeli istihdam edilecek hizmet birimlerinin 2024 yılı sonuna kadar uygulanmak üzere yeniden belirlenmesi resmi gazetede yayınlanan karar ile ilan edildi.

Sağlık Bakanlığı tarafından hazırlanan ilanının Resmi Gazete’de duyurulması ile beraber bir çok hekimim 4924 sayılı sözleşmeli personel uygulamasına tepki gösterdi.

Uygulamanın sadece yandaş hekimler için fırsat doğurduğu vurgulanan eleştirilerde, hekimlere yakın vadede rakam odaklı muayene ve ameliyat dayatmasının olabileceği uyarısı yapıldı.

150 Bin Liralık Faizsiz Evlilik Kredisi Bu Ay Başlıyor 150 Bin Liralık Faizsiz Evlilik Kredisi Bu Ay Başlıyor

Rakam dayatması yapılmayan hekimler için ise torpilli hekim, torpilsiz hekimimden daha fazla ücret alsın diye farklı uygulama imkanları doğacağı dile getirildi.

4924 sayılı kanunla beraber yapılacak uygulama sonrası uzun vadede hekimlerin maaşlarında eksilme yaşanacağı belirtiliyor.

Öte taraftan 4924 sayılı kanun kapsamında sözleşmeli statüde çalışarak yüksek meblağda ücret alacak olan hekimlerin SGK primlerinin normal memur gibi hesaplanarak emekliliğe yansıtılacağı da hatırlatıldı.