Diğer kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan memurların izin yaparken hekim, hemşire, ebe olarak çalışan sağlık personellerinin mağdur olduğunu, çalıştıklarının karşılığını alamayarak ikinci kez mağdur edildiklerini kaydetti.

Kamu Hastaneleri Başkanı Dr. Bahadır İnan Niğde Tabip Odası Başkanı Seçildi Kamu Hastaneleri Başkanı Dr. Bahadır İnan Niğde Tabip Odası Başkanı Seçildi

2024 yılı Ramazan bayramı öncesinde 1,5 günlük sürenin kamu çalışanlarına idari izin olarak verildigini söyleyen Sağlık Sen Genel Başkanı Doğan, sağlık personellerinin idari izin nedeniyle mağduriyet yaşadıklarına dikkat çekti.

Sağlık-Sen Genel Başkanı Mahmut Faruk Doğan, 6. Dönem ve 7. Dönem Toplu Sözleşme hükümleri uyarınca resmi ve dini bayram tatillerinde görev yapan sağlık profesyonellerine, çalıştıkları süreye orantılı olarak izin verilmesi veya izin verilmemesi durumunda nöbet ücreti ödenmesi gerektiğini hatırlattı.

Ancak, geçmiş yıllarda idari izin günlerinde görev yapan sağlık profesyonellerinin bu hakkı kullanamadığını belirten Doğan, şu ifadeleri kullandı:

Ramazan Bayramı öncesindeki 1,5 günlük süre boyunca kamu görevlileri idari izinliyken, acil serviste çalışan hekimler ve hemşireler görevlerine devam edecekler. Doğum salonundaki ebeler işlerine ara vermeyecek. Yoğun bakımdaki tedavi kesintisiz bir şekilde devam edecek. Yani sağlık hizmetinin akışında herhangi bir aksama olmayacak. Ancak, kesintisiz sağlık hizmetini sunan ebeler, hemşireler, hekimler, sağlık memurları ve teknik personel, idari izin nedeniyle mağduriyet yaşıyorlar. 6. ve 7. Dönem Toplu Sözleşmelerde bu durum düzenlenmesine rağmen, idari izin günlerinde çalışan personel hak kaybına uğruyor. Diğer kamu çalışanları izin yaparken sağlık çalışanları görevlerine devam ederek mağdur oluyorlar ve daha da kötüsü, çalıştıkları sürenin karşılığını alamayarak ikinci kez mağdur ediliyorlar.”

Sağlık-Sen olarak mağduriyetlerin sona erdirilmesi için aktif bir şekilde mücadele ettiklerini belirten Doğan,

Bu konuyu toplu sözleşme masasına taşıdık, Kamu Denetçiliği Kurumu’na ilettik, Bakanlığa başvuruda bulunduk ve Nisan ayında yapılacak Kurum İdari Kurul (KİK) Toplantısı’nda bir kez daha gündeme getireceğiz. Geçtiğimiz bayramda bu sorun vardı, bu bayramda yine bu sorunu yaşıyoruz, çözülmezse önümüzdeki bayramda yine bu sorunu yaşayacağız. Sürüncemede bırakılan; hekimleri, hemşireleri, ebeleri, sağlık teknisyenlerini mağdur eden bu sorun artık çözüme kavuşturulmalıdır.

şeklinde konuştu.