Genel Sağlık İş Sendikası'nın son yaptığı açıklamasına göre, Akdeniz Üniversitesi ve Antalya Şehir Hastanesi'nde sağlık emekçilerine yönelik baskıların arttığı belirtiliyor.

İstanbul Valisi Davut Gül Genç Sağlık Sendikası Heyeti İle Görüştü İstanbul Valisi Davut Gül Genç Sağlık Sendikası Heyeti İle Görüştü

Genel Sağlık İş Sendikası Başkanı Derya Uğur, sendikanın büyümesinden rahatsız olan kişilerin sağlık emekçileri üzerindeki baskılarının artarak devam ettiğini dile getirdi. Uğur,

"Liyakatsiz idareciler, yetkili ama etkisiz sendikaların etkisi altında kalarak, adeta o sendikaların sözcüsü ve savunucusu haline gelmiş durumda. Bu durumda olan yöneticiler, koltuklarını korumak adına üyelerimiz üzerinde güç kullanmaktan çekinmiyorlar"

şeklinde konuştu.

Antalya'da 30 yıl boyunca Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde görev yapan ve son bir yıldır Antalya Şehir Hastanesi'nde çalışan sendika temsilcisi üyelerine yönelik "görev yeri değişikliği" baskısı yapıldığını belirten Uğur, "Son günlerde Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde çalışan 100'den fazla hemşirenin istifa ettiği bilgisi alındı. İstifaların sebebi olarak liyakatsiz hastane idarecilerinin baskıları ve kötü çalışma koşulları gösteriliyor"

dedi.

BASKI NEDENİYLE ÜYE OLMAKTAN ÇEKİNİYORLAR!

Uğur, "Sağlık çalışanları, 'yandaş' sendikalara üye olan idarecilerle çalışmanın getirdiği baskı ve tehditler nedeniyle Genel Sağlık-İş Sendikası'na üye olmaktan çekiniyorlar. Bu durum, dolaylı yoldan anayasa ihlali anlamına gelmektedir. Anayasa, çalışanlara önceden izin almadan sendikalar ve üst kuruluşlar kurma, bunlara serbestçe üye olma ve üyelikten serbestçe çekilme hakları tanımaktadır. Haksız rekabetle çalışma ortamlarını huzursuz eden bu idarecilere karşı adli ve idari yaptırımların uygulanması için mücadelemizi sürdüreceğiz" diyerek ifade etti.

YANDAŞA SORUN YOK

Söz konusu sağlık kuruluşlarında iktidara yakın sendika temsilcilerinin görev yerlerinin korunduğunu vurgulayan Uğur, “Kendi sendikalarının üyesi olmayanların görev yerleri istedikleri şekilde değiştirilmektedir. Sendikamıza ve üyelerimize yapılan tüm bu baskıların bizleri ancak güçlendirdiğini, hak ve hukuk mücadelesine hız kesmeden devam edeceğimizi belirtiyoruz” tepkisini gösterdi.