SES Bakırköy Şube Eş Başkanı Nezahat Altınsoy Özen, yaptığı açıklamada, 29 Nisan'da gerçekleştirecekleri eylemi duyurdu.

‘Siz teröristsiniz’ dedi iddiası

Özen, "Bugün 1 Mayıs çalışmalarını yapmak için işyerlerindeydik. Esenyurt Devlet Hastanesi’nde çalışma yürütmek istedik. Arkadaşlarımız yemekhaneye girdiğinde 1 Mayıs’a dair bildirileri okuyup dağıtmaya başladığı anda bizzat hastane başhekimi  arkadaşlarımızın yanına gelerek hiç göz teması kurmadan ‘Siz teröristsiniz’ diye hitap etti.

Yemekhaneden dışarı çıkarttılar

Arkadaşlarımız direnç gösterince güvenlik görevlileri orada bulunan jandarma ve polislerden yardım alarak arkadaşlarımızı darp ederek, iterek yemekhanenin dışına çıkarttılar. Bu durum karşısında biz de arkadaşlarımızla birlikte hastane bahçesinde kısa bir açıklama yaparak olay mahallinden ayrılmak zorunda kaldık. Pazartesi günü daha büyük bir basın açıklaması yapacağız" dedi.

“71 sağlık emekçisi zehirlenmişti”

Özen, açıklamasının devamında, "19 Nisan’da yemekhanede çıkan sağlıksız, hijyen koşullarına uygun olmayan yemeklerden 71 sağlık emekçisi zehirlenmişti. Biz bunu sosyal medya hesaplarımızdan duyurduk. Türkiye gündemine girdik. Bundan çok rahatsız olmuş başhekim bey. Bu hırsla da arkadaşlarımıza bugün bu şiddeti, saldırıyı bilerek isteyerek kinle uyguladı. Ama bizi bu tür şeyler yıldırmayacak. Sendikal faaliyetlerimizin engellenmesi suçtur. Bu suçu başhekim bizzat işlemiştir. Biz sahadaki mücadelemizi devam ettireceğiz.

İstanbul Tabip Odası Seçimlerini Demokratik Katılım Grubu Kazandı İstanbul Tabip Odası Seçimlerini Demokratik Katılım Grubu Kazandı

Bundan sonra yasal süreç de devam edecek. Bizim basın açıklamalarımız da olacak. Esenyurt Devlet Hastanesi’nde yaşananlarla ilgili mücadelemiz yeni başlıyor" şeklinde konuştu.