Sağlık-Sen, 6. Dönem ve 7. Dönem Toplu Sözleşme hükümleri gereği resmi ve dini bayram tatili sebebiyle verilen idari izin günlerinde görev yapan sağlık profesyonellerine çalıştıkları süre ile orantılı olarak izin verilmesi gerektiğini hatırlattı. İzin verilememesi durumunda ise nöbet ücreti ödenmesi gerektiğine dikkat çekti.

Geçmiş yıllarda idari izin günlerinde görev yapan sağlık profesyonellerinin bu haktan yararlanamadığını belirten Sağlık-Sen, özellikle günün yirmi dört saati hizmet veren birimlerde çalışanlar için bu durumun sorun teşkil ettiğini ve hak kaybına neden olduğunu ifade etti.

İdari İzin Nedeniyle Yaşanan Hakkı Kaybı KİK Gündemine Taşınacak

Yaklaşan Ramazan Bayramı nedeniyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 8 Nisan Pazartesi günü ile yarım gün mesainin olduğu 9 Nisan Salı Arife günü için memurlara idari izin verildiğini açıklandığını hatırlatan Sağlık-Sen, bu bayramda da sağlık profesyonellerinin mağdur edilmemesini istedi.

Konuyu Sağlık Bakanlığı’na yazılı olarak ileten Sağlık-Sen, Nisan ayı içerisinde gerçekleştirilecek Kurum İdari Kurul (KİK) toplantısında da sağlık profesyonellerinin idari izin nedeniyle yaşadığı hak kaybını gündeme taşıyacak.

Deprem Bölgesi Cari Ödemesi İçin Açılan Dava! Deprem Bölgesi Cari Ödemesi İçin Açılan Dava!

Sağlık-Sen, mağduriyetlerin giderilmesi için her platformda mücadeleye devam edeceklerini bildirdi.

Belhe