Başhekimin Referansı Benim Sözüm Çıkmaz Mobbingi Başhekimin Referansı Benim Sözüm Çıkmaz Mobbingi

Toplam 11 ilde uygulanan bu durumun son üç ayında, bu uygulamanın sadece kullanılamaz durumda olan Hatay'ın Antakya ilçesinde yer alan 65 Aile Sağlığı Merkezi'nde uygulanmaması, depremzede aile hekimleri ve sağlık çalışanları arasında büyük hayal kırıklığı yarattı.

Hürriyet Sağlık-Sen, yaşanılan deprem felaketinden bu yana deprem bölgesindeki sağlık çalışanlarının sorunlarını en çok dile getiren sendika olarak bu anlamda 3 kez de deprem bölgesinde iş bırakma eylemi gerçekleştirmişti.

Açılan Davaya İlişkin Açıklamalarda Bulunan ve Kendisi de Aynı Bölgede Görev Yapan Hürriyet Sağlık-Sen Genel Başkan Yardımcısı Serdar KAHRAMAN Şu İfadelere Yer Verdi:

“ Bilindiği üzere 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen ve en çok yıkıma uğrayan Hatay ili Antakya ilçesinde aynı zamanda toplam 65 adet ASM binası da yıkılarak kullanılamaz hale gelmiştir. Mevcut koşullarda halen konteynerlerde hizmet vermeye çalışan aile hekimlerinin cari ödemeleri ile ilgili olarak Sağlık Bakanlığı’nın sonuncusu 2023 yılı Kasım ve Aralık ayları ile 2024 yılı Ocak ayını kapsayan uygulama ile aile hekimlerinin bu süre içerisindeki cari ödemelerinin afet öncesi son ay olan 2023 yılı Ocak ayı kriterleri baz alınarak ödenmesi gerekirken tüm deprem bölgesinin aksine yalnızca Antakya ilçesinde hukuka aykırı olarak bu ödemeler tam olarak ödenmemiştir.

Bugüne kadar 100 den fazla hekim tayin isteyerek başka illere gittiler. Yaşadıkları tüm olumsuzluklara rağmen Hatay’da kalıp görevlerini büyük özverilerle yerine getiren aile hekimlerimiz ve sağlık çalışanlarımız maalesef Antakya ilçe Sağlık Müdürlüğü ve Hatay il Sağlık Müdürlüğü tarafından küstürülmeye devam ediyor.

Hürriyet Sağlık-Sen olarak bu konuda yapmış olduğumuz girişimlere rağmen idare tarafından gereken işlem yapılmadığı için biz de Hürriyet Sağlık-Sen olarak bir kez daha hak, hukuk mücadelesi için adaleti tecelli ettirmek üzere davamızı açtık.

Yaklaşık 4 aylık bir süreçte aile hekimlerimizin sorunlarının çözüme kavuşması için bizlere büyük destekler veren Genel Başkanımız Sayın Erdoğan ÇAKMAK’a bu süreçte büyük bir özveri ile çalışan ASM komisyonumuza ve komisyon başkanımız Sayın Ergin GÜN ve Mevzuattan Sorumlu Genel Başkan Yardımcımız Sayın Ahmet ÜNAL’a tüm depremzede sağlık çalışanlarımız adına teşekkürü bir borç bilirim.

Sağlık çalışanlarımız artık müsterih olsunlar. Çünkü artık mecburiyet yok, Hürriyet var. “

Hürriyet Sağlık-Sen

Foto