İŞKUR tarafından belirlenen adaylar arasında yapılacak olan çekiliş, 28 Kasım 2023 Salı günü Ankara'da gerçekleştirilecek. Kura çekimi sabah saat 09.00'da başlayacak ve aynı gün 18.00'de sona erecek.

Sağlık Bakanlığı tarafından düzenlenen işçi alımı başvuruları, 1-6 Kasım 2023 tarihleri arasında İŞKUR'a bildirilmişti. Şimdi ise adaylar, kura çekimi sonuçlarını bekliyor. Kura çekiminin ardından, asil ve yedek liste 28 Kasım'da https://yhgm.saglik.gov.tr adresinden adayların erişimine açılacak.

36 Bin Kişilik 4924 Sözleşmeli Sağlık Personeli İstihdamı Resmi Gazete’de 36 Bin Kişilik 4924 Sözleşmeli Sağlık Personeli İstihdamı Resmi Gazete’de

Toplam 216 asıl adayın yanı sıra belirlenen kontenjan sayısı kadar yedek adayın da alınacağı kura çekimi, sağlık sektörüne yeni katılacak personele dair önemli bir süreci başlatmış olacak.

ENGELLİ PERSONEL ALIMI KURA ÇEKİMİ İÇİN CANLI YAYIN OLACAK MI?

Sağlık Bakanlığı tarafından personel alımı kura çekilişi, canlı izlenip izlenmeyeceği hususunda şimdilik bir açıklama yapılmadı. Kuranın canlı yayımlanması durumunda bakanlığın Youtube kanalı üzerinden erişime sunulacak.

SAĞLIK BAKANLIĞI İLLERE GÖRE İLANDA YER ALAN İŞÇİ KONTEJANLARI

Ardahan (1), Çanakkale (9), Denizli (1), İstanbul (130), Kastamonu (4), Kilis (5), Mardin (7), Samsun (8), Sivas (1), Bilecik (1), Burdur (4), Erzurum (6), Gümüşhane (3), Hakkari (1), Hatay (8), Kars (3), Kırklareli (1), Kütahya (2), Malatya (9), Muğla (4), Sakarya (7), Sinop (1)

SONUÇLAR NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Yapılacak kuradan sonra sonuçlar, asil ve yedek listelerin Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğünün https://yhgm.saglik.gov.tr internet adresinde adayların ulaşımına açılacak.