ÖSYM Başkanı Ersoy yaptığı açıklamada, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) 50. kuruluş yılı etkinlikleri çerçevesinde Milli Eğitim Bakanlığı ile ortaklaşa 4-6 Ekim tarihlerinde Ankara’da Uluslararası Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Sempozyumu düzenleyeceklerini belirtti.

Aylık 325 Euro’luk Anne Desteğinden Kadın Memurlar Yararlanamayacak Aylık 325 Euro’luk Anne Desteğinden Kadın Memurlar Yararlanamayacak

ÖSYM'nin 50. yılına dair Bayram Ali Ersoy'un yaptığı açıklamalara göre,

"ÖSYM, Türkiye'nin en köklü kurumlarından biri olarak değerlendirilmektedir. Adil sınav uygulamalarıyla herkese eşit fırsatlar sunmaktadır. Yaptığımız çalışmalarla ölçme alanındaki yeni yaklaşımları takip ediyor ve sınav sistemlerimizi bu doğrultuda geliştirmek için çaba harcıyoruz. ÖSYM'nin 50 yıllık birikimlerini değerlendiriyor ve yeni hedefler belirliyoruz. Amacımız her zaman daha iyi ve daha etkili olmaktır."

şeklinde konuştu.

Ersoy, ÖSYM olarak kendi AR-GE çalışmalarını sürdürdüklerini ve aynı zamanda küresel ölçekte sınav ve ölçme alanındaki yenilikleri yakından takip ettiklerini belirtti. MEB ve ÖSYM işbirliğiyle düzenlenecek olan sempozyuma da değinen Ersoy, bu etkinliği ölçme alanında bir bilgi şöleni olarak nitelendirdi.

MEB Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü ile işbirliği yaparak en verimli şekilde çalışmayı hedeflediklerini ve bu doğrultuda çalışmalar yürüttüklerini vurgulayan Ersoy, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'e katkıları için teşekkür etti.

Ersoy, sempozyumun ölçme ve değerlendirme alanında önemli bir birikimi ortaya çıkaracağını belirterek, 4 beceri temelli test uygulamaları ve yapay zeka yardımıyla soru üretimi gibi konuların da ele alınacağı güncel sınav yaklaşımlarının detaylı şekilde değerlendirileceğini ifade etti. Sempozyumun detaylarına https://symp2024.osym.gov.tr/Symposium/ internet adresinden erişilebileceğini belirten Ersoy, akademisyenler, eğitimciler ve ilgili tüm paydaşları bildirilerini sunmak ve etkinliğe katılmak üzere davet etti.