Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Işıkhan’ın eğitimli çocuk bakıcıları ve kadın istihdamının desteklenmesi yönündeki projeyle ilgili Sosyal Güvenlik Kurumunun çalışmalarını tamamladığını söyledi.

Bakan Işıkhan tarafından yapılan açıklamada, Sosyal Güvenlik Kurumunun 7000 anne ve bakıcıya aylık 325 Euro destek ödemesi yapacağı duyurulmuştu.

Show Haber Duyurdu

Bakan Işıkhan'ın açıklamasının ardından Çalışma Bakanlığı, çalışan annelere yönelik yeni bir destek programını devreye aldı. Avrupa Birliği tarafından finanse edilen ve SGK tarafından yürütülen proje, 2019-2022 yılları arasında hayata geçirildi ve bu süre zarfında 3700 anneye maddi destek sağlandı. Show TV'de yer alan habere göre; Bu yıl ise aynı destekten 7000 anne ve bakıcı faydalanacak.

Merkez Bankası Gıda Enflasyonu Geriledi Merkez Bankası Gıda Enflasyonu Geriledi

Başvurular henüz başlamadı

Başvurular henüz başlamamış olsa da anneler şimdiden bu gelişmeden heyecan duyuyorlar. Tam zamanlı çalışan, 0-36 aylık çocuğu olan ve SGK'ya en az 30 günlük prim ödemesi yapmış olan anneler, bakıcı desteğine başvurabilecekler. Bakıcısını sigortalı olarak çalıştıran annelere, bir yıl boyunca ayda 325 euro ödeme yapılacak.

Detaylar belli oldu

Bakıcı desteği, İstanbul, Ankara ve İzmir'deki annelere sunulacak. Bakıcının 18 yaşından büyük olması ve Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki Yeterlilik Kurumu, İŞKUR veya ilgili üniversite veya lise bölümlerinden mezun olması gerekmektedir. Destekten faydalanacak annelerin, bakıcılarına en az asgari ücreti ödemesi gerekmektedir.

Devlet Memuru yararlanamayacak

Bağ-Kur'lu ve Devlet Memuru anneler bu desteğe başvuramayacaklar. Proje, annelerin maddi destek alırken istihdamdan kopmamalarını ve eğitimli, sertifikalı bakıcıların istihdamını teşvik etmeyi hedefliyor. Destek ne zaman başlayacak ve başvurular ne zaman yapılacak, ilerleyen günlerde netlik kazanacak.