‘Hastane Yönetimi Sendikamıza Gözdağı Veriyor! ‘Hastane Yönetimi Sendikamıza Gözdağı Veriyor!

Bir sendika üyesi, yaptığı paylaşımda sendika aidatlarıyla ilgili şu ifadeleri kullandı: "Arkadaşlar, 4 aydır e-bordroda 190 TL sendika desteği, 234 TL sendika kesintisi var. Sendikalar sürekli bizim cebimizden alıyor. Ben yarın istifa ediyorum. Zaten bir işe yaradıkları da yok. Sürekli top çevirip duruyorlar. Yandaşı da muhalifi de tarafsız olduğunu söyleyeni de aynı. Siz ne düşünüyorsunuz bu konuda? Not: İlçe başkanına yazdım cevap yazmadı. Kulak ardı yaptı resmen."

Bu paylaşım, sendika aidatı kesintilerine yönelik artan tepkileri gözler önüne serdi. Özellikle sendikalara üye olan memurların yaşadığı kesintilerin tartışmalara neden olduğu görülüyor.

Daha önce 6. Dönem Toplu Sözleşme Görüşmelerinde imza altına alınan karar gereği, sendika üyesi memurlara 3 ayda 1 toplu sözleşme ikramiyesi veriliyordu. Ancak daha sonra bu ödemenin aylık olarak ödenmeye başlanması, Anayasa Mahkemesi tarafından iptal edilmişti.

İptal kararı sonrasında memurlardan 234 TL kesinti yapılıyor, ancak 190 TL'si bordroya geri yansıtılıyordu. Bu durum, sendika aidatı kesintileriyle ilgili yeni tartışmaları da beraberinde getirdi.