Sendikalarına yönelik bir gözdağı verildiğini ileri süren sendika yöneticileri, temsilcilerinin sebepsiz bir şekilde görev yerinin değiştirildiğini söylediler.

Kocaeli Seka Devlet Hastanesi'nde toplanan Genç Sağlık Sen üyeleri, hastane temsilcisi Tuncay Kaya'nın süpervizörlük görevinden alınmasını hukuksuz olarak nitelendirirken, konunun sendikaya yönelik bir baskı olduğunu öne sürdü.

Temsilci olduğu için yeri değiştirildi

Bugün, Seka Devlet Hastanesi önünde basın açıklaması düzenlendi. Hastane çalışanı Tuncay Dağ'ın iddiaya göre hukuksuz bir şekilde süpervizör görevinden alınıp görevine son verildiği belirtildi. Yaklaşık 14 yıldır görev yapan ve herhangi bir suçla suçlanmayan Kaya'nın, sendikanın temsilcisi olduğu için görevden alındığı iddiası dile getirildi.

Altıntaş: “Hukuksuz bir şekilde görevden alındı”

Kamu Birliği Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı Aras Ali Altıntaş, yaptığı açıklamada,

"Bugün burada, mesleğinin 14 yılını süpervizör olarak geçirmiş olan Seka Devlet Hastanesi temsilcimiz Sayın Tuncay Dağ'ın hukuksuz bir şekilde görevinden alınıp, başka bir birime görevlendirilmesi sebebiyle toplandık. Sayım dönemi yaklaştıkça, kurumları kirlenmeye niyetli görünenler, sadece sayım döneminde baskı ve korkuyla insanları yıldırmaya çalışanlar, Genç Sağlık Sendikası'nın büyümesini engellemeye çalışıyorlar. Ancak unutulmamalı ki, biz üyelerimize destek olacağız ve her türlü hukuksuzluğa karşı mücadele edeceğiz"

dedi.

Tabip Odası Seçimlerinde Hocalardan Asistanlara Baskı mı Yapıldı? Tabip Odası Seçimlerinde Hocalardan Asistanlara Baskı mı Yapıldı?

Altıntaş ayrıca,

"Bugün ilimizde ve birçok ilde bu durumla karşı karşıyayız. Kocaeli'nin en büyük hastanesi olan şehir hastanesinde sağlık bakım hizmetleri müdürü, yetkili sendikanın il başkan yardımcısı. Soruyorum sizlere, bizlerin bugün yönetici nezdinde bir sıkıntımız olduğunda kime şikâyet edeceğiz? Danışıklı dövüşün yanında hala memlekete dair umudumuz var. Tüm memurlara ve sağlık camiasına sesleniyoruz, hep birlikte bu bataklık sistemi düzeltilmeli, bugünümüzü ve yarınımızı sağlam temellere oturtmalıyız"

şeklinde konuştu.

Tüm bu gelişmelerin ardından, sendikanın hukuksuz olduğunu düşündüğü görev değişikliği ile ilgili olarak yasal süreç başlatılacağı belirtildi.