Sosyal medyada bir çok defa paylaşılan Londra’da görevli hekimin sözleri Türk doktorların Avrupa’ya bakış açısını değiştirecek.

Türkiye’den İngiltere’ye giderek Londra’da Pratisyen Hekim-Aile Doktoru olarak çalışan Türk kadın doktor, Londra’daki hekim maaşlarının 1800 ila 2500 Euro arasında olduğunu söyledi.

Aldığı ücretin yaşam standardı açısından çok düşük kaldığını söyleyen Türk kadın doktorun sözleri sosyal medyada geniş yankı buldu.

"Maaşlar artmadı"

Sosyal medyada yayınlanan röportajda, muhabirin sordugu “maaşınız arttı mı?” sorusuna, “artmadı” şeklinde yanıt veren kadın doktor, aldığı ücretin Londra için düşük kaldığını söyledi.

SGK’yı Dolandıran Şebekede Doktorların Pavyon Detayı SGK’yı Dolandıran Şebekede Doktorların Pavyon Detayı

Sosyal Medya'da yankı buldu

Sosyal medyada sıkça paylaşılan kadın doktorun sözleri, Türk doktorların Avrupa'da yaşadığı deneyimleri ve maaşlarına dair gerçekleri gözler önüne seriyor. Türkiye'den İngiltere'ye taşınarak Londra'da pratisyen hekim olarak çalışan bu doktor, Londra'da aile hekimlerinin aldığı maaşın genellikle 1800 ila 2500 Euro arasında değiştiğini kaydederken aldığı ücretin yaşam standartları açısından yetersiz kaldığını ifade etmesi sosyal medyada geniş yer buldu.