Soruşturma dosyasına giren bilgilere göre, doktorlara ait imzaların hemşireler tarafından atıldığı, bir hekimin imza saatinde ise içkili mekanda alem yaptığı ortaya çıktı.

Şebekenin yöntemleri ortaya çıktı

Özel hastanelerin yenidoğan servislerine hasta bebekleri naklederek Sosyal Güvenlik Kurumu'nu zarara uğratan bir çetenin kullandığı yöntemler açığa çıktı.

Para karşılığı bebekleri yönlendirmişler

İstanbul ve Tekirdağ'da faaliyet gösteren özel hastanelerin yenidoğan yoğun bakım birimlerine hasta bebekleri para karşılığında yönlendirerek, devleti zarara uğrattığı tespit edilen şebekeyle ilgili yeni detaylar gün yüzüne çıktı.

Doktorlar hastanede gibi gösterilmiş

Araştırmalar, yoğun bakım ünitelerinde 7/24 zorunlu olan doktor bulunmasına rağmen bu kuralın ihlal edildiğini ortaya koydu. Hatta bazı doktorların, kayıtlara hastanedeymiş gibi gösterilmesine rağmen gerçekte başka yerlerde bulundukları tespit edildi.

İmza attığı saatte pavyonda eğleniyordu

HTS kayıtları incelendiğinde, bir doktorun rapora imza attığı saatte bir içki mekanında olduğu belirlendi. Ayrıca, raporlardaki doktor imzalarının aslında hemşireler tarafından atıldığı da tespit edildi. Bu gelişmelerle birlikte, çetenin kullandığı usulsüzlükler ve yasadışı yöntemler adım adım açığa çıkarılıyor.

Cumhurbaşkanlığı’ndan Ailenin Korunması Ve Güçlendirilmesi Genelgesi Cumhurbaşkanlığı’ndan Ailenin Korunması Ve Güçlendirilmesi Genelgesi

Market kasiyerine bile rapor hazırlatmışlar

İddialara göre, yoğun bakım servisindeki iş yoğunluğu nedeniyle personel ihtiyacı duyan şebeke, bir markette kasiyer olarak çalışan bir kişiye de rapor hazırlattı. Söz konusu kasiyerin, sadece epikriz raporu hazırlamak için hastanede yarı zamanlı olarak işe alındığı iddia edildi. Ayrıca, hastanede doktor bulunmadığı zamanlarda bazı ambulans şoförlerinin kendilerini hekim olarak tanıtarak hasta yakınlarıyla iletişime geçtiği öğrenildi.

Bebek başına 8000 TL SGK faturası

Her bir bebek için Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı tarafından özel hastanelere günlük 8 bin TL ödeme yapıldığı ve özel hastanelerin bu parayı alabilmek için bebekleri iyileşmiş olsalar dahi SGK'nın ödeme yaptığı maksimum süre boyunca yoğun bakımda tuttukları tespit edildi. Beylikdüzü, Avcılar, Esenyurt ve Çorlu'daki beş özel hastanede gerçekleştirilen usulsüz işlemlerle devletin yaklaşık bir milyar lira zarara uğratıldığı belirlendi.

Manken Özge Ulusoy’a konuk olmuş

Soruşturma kapsamında, şebeke lideri olarak adı geçen Dr. Fırat Sarı'nın, aralık ayında manken Özge Ulusoy'un programına katıldığı ve ücretli programlarda "yenidoğan" ünitesini tanıttığı ortaya çıktı. Soruşturma kapsamında ele geçirilen deliller incelendiğinde, 300 şüpheli tespit edildi. Bu şüpheliler arasında 14 doktor, 16 hemşire, 8 hastane görevlisi ve 112 çağrı merkezi çalışanının bulunduğu belirlendi. Zanlılardan 14'ü mahkemece tutuklandı.