Kamu Birliği Konfederasyonu ve Genç Sağlık Sendikası Genel Başkanı Osman Kaya, barajın adaletsizliğine ve ardından ortaya çıkan mağduriyete dikkat çekerek, Anayasa Mahkemesi'nin 18 Ocak 2024 tarihli, 2024/12 sayılı kararı ve 5 Mart 2024 tarihli, 32480 sayılı resmi gazetede yayınlanan kararın detaylarını paylaştı.

‘’Sendikalaşmanın önü kesiliyor’’

Anayasa Mahkemesi'nin bu kararıyla birlikte, 375 sayılı kanun hükmünde kararnamenin Ek4’üncü maddesinde yer alan %2 üye barajı üzerindeki sendikalara aylık 538 TL toplu sözleşme ikramiyesi ödemesi iptal edildi. Bu kararın etkisiyle, tüm sendikaların üyeleri artık ayda 190 TL toplu sözleşme ikramiyesi alacak ve her ay 348 TL tutarında hak kaybına uğrayacak.

HAK KAYBININ ÖNÜNE GEÇİLMELİ

Hak ve Hukuk mücadelesi kapsamında sendikal örgütlenmeye zarar verebilecek, memurun mali haklarında kazanılmış bir haktan mahrum bırakacak bu düzenleme için Çalışma Bakanlığımızın ek toplu sözleşme ya da kararneme vb. düzenleme ile ivedilikle reaksiyon göstermesini, bu sorunun çözümü için tüm memur sendikalarını aynı masanın etrafına toplamasını 120.000 memur üyesiyle, Kamu Birliği Konfederasyonu olarak talep ediyoruz.

MEMUR SENDİKACILIĞINDA BARAJ KISASS OLAMAZ

%2 Barajı ilk çıktığı günden bugüne, Kamu Birliği Konfederasyonu olarak tüm paydaşlarımızla birlikte antidemokratik bu barajın kaldırılması için var gücümüzle mücadele ettik. Birilerinin ‘’sendikal mücadeleyi anlamlaştırma’’ olarak güzellediği bu haksız rekabet ortamında adaletin ve hakkın yılmaz savunucusu olduk. Bu barajın kalkması süresince göstermiş olduğumuz emek ve gayreti barajın kalkmasıyla birlikte oluşan mali hak kaybının giderilmesi yolunda da aynı azim ve kararlılık ile göstereceğiz.

Memurun Emeğini Kimseye Peşkeş Çektirmeyiz

Memur sendikacılığında kendilerinden başka tüm konfederasyon ve sendikaların önünü kesmek üzere dayanışma aidatının peşinde koşanlar bilmelidir ki 5 milyon memurun emeğini kimseye peşkeş çektirmeyiz. Gerek antidemokratik %2 barajının çıkartılması gerekse de bu barajın kaldırılmasıyla birlikte tüm sendikalı memurlarda oluşan hak kaybının en büyük müsebbibi yetkili konfederasyondur.

‘Hastane Yönetimi Sendikamıza Gözdağı Veriyor! ‘Hastane Yönetimi Sendikamıza Gözdağı Veriyor!

Bu mağduriyetin giderilmesi için vargücümüzle çalışacağız.