Kendilerine yapılan yönlendirmelerin farkında olduğunu belirten Cumhurbaşkanı, bu yönlendirmelerle adım atmayacak, değişimi ise kendi belirlediğimiz takvim ve şartlarda yapacağız dedi. 

Doğru teşhis yapacağız

MHP lideri Devlet Bahçeli ile aralarında sorun olmadığını söyleyen Cumhurbaşkanı, “problemlerin çözümü için teşhisi doğru yapmalıyız” ifadesini kullandı.

Değişim tartışmalarını değerlendirdi

Türkiye Gazetesi'nden Yücel Kayaoğlu'nun haberine göre; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, seçim sonuçlarına ilişkin yapılan istişare toplantılarında, kamuoyunda gündeme gelen değişim tartışmalarını değerlendirdi.

Edinilen bilgilere göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçim sonuçları ve AK Parti içindeki değişimle ilgili önemli bir mesaj verdi. 

Instagram Zorunluluğu META’ya 335 Milyon Cezaya Sebep Oldu Instagram Zorunluluğu META’ya 335 Milyon Cezaya Sebep Oldu

Millet ne bekliyorsa onu yapacağız

Erdoğan şöyle konuştu:

Bu dava ve partimizin geleceği, ben dahil hepimizin geleceğinden daha önemlidir. Hiçbirimiz kendi geleceğimizi partinin geleceğinin önünde tutamayız. Milletin beklentileri neyse ona göre hareket edeceğiz. Şu anda, seçim sonuçlarına ilişkin birçok tartışma yapılıyor. Değişim beklentileri de var. Ama bir değişim yapacaksak, bu değişim bizim belirlediğimiz şartlarda ve takvimde olacak. Birilerinin yönlendirmesine göre hareket etmeyeceğiz. 

Biriken problemler gün yüzüne çıktı

Bu tartışmalar yapılırken, tefrikaya düşmeyeceğiz. Aramıza fitne ve fesat sokmayacağız. Hepimiz bu davanın mensuplarıyız. Medya üzerinden konuşup, birbirinizi suçlar nitelikte davranmayın. Seçim sonuçları, bir anlamda, biriken problemlerin günyüzüne çıkmasıdır. Bu problemleri çözmek için teşhisi doğru yapmalıyız. 'Teşhis, tedavinin yarısıdır' ilkesi ile hareket edeceğiz. Tespitlerimizi de buna göre yapacağız. Hassas ve titiz davranacağız."

Bahçeli ile sorunumuz yok

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Cumhur İttifakı içinde sıkıntı var" söylentilerine yanıt verdi ve şunları söyledi: "Son günlerde sanki Cumhur İttifakı içinde bir problem varmış gibi algı oluşturuluyor. Cumhur İttifakı'nda hiçbir sorun yok. Sayın Bahçeli ile görüşmede de bunu bir kez daha teyit ettik." 

Herkes derdini anlatsın

Öte yandan, kamuoyunda son dönemde AK Partili milletvekilleri ve parti yönetiminin yeterince konuşmadığı ve etkin olmadığı eleştirileri dile getirildi. Grup yöneticileri, Meclis'teki yasa görüşmelerinde muhalefetin engellemeleri nedeniyle sıkıntı yaşandığını belirtirken, AK Parti milletvekillerinin söz alması durumunda görüşmelerin daha da uzayacağını ve zaman kaybedileceğini ifade etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan ise grup başkan vekilleri ile yaptığı toplantıda

Gerektiği yerde arkadaşlar çıksın, konuşsun. Herkes derdini anlatsın. Yasa çıkmıyorsa ya da görüşmeler uzuyorsa uzasın. Arkadaşlara konuşma imkanı verin" uyarısında bulundu.