Asılsız Bir CİMER şikâyeti üzerine hakkında soruşturma açılan Hürriyet Sağlık-Sen üyesi Hemşireye Ankara İl Sağlık Müdürlüğü’nce verilen UYARI cezasına yapılan itiraz üzerine dosya Ankara İl disiplin Kurulunda yeniden görüşüldü.

Deprem Bölgesi Cari Ödemesi İçin Açılan Dava! Deprem Bölgesi Cari Ödemesi İçin Açılan Dava!

Hemşire üyesi için savunma yapmak üzere dosyaya müdahil olan Hürriyet Sağlık-Sen Ankara il Temsilcisi Sinan SEVİMLİ’nin yerinde bir savunmasıyla verilen cezaya yapılan itiraz kabul edilerek cezanın iptaline karar verilmiştir.

Asılsız CİMER şikâyetine ve soruşturma açılmasına neden olan olayın ise sebepleri ne yazık ki tam bir komedi denecek cinsten. Hemşirenin görev yaptığı ASM’nin bölgesi dışından olmasına, asılsız şikâyette bulunan şahsın aile hekimi başka bölgede olmasına rağmen ve nikâh için raporunu almak isteyen şahıs için rapor hazırlanmış olmasına rağmen kendisine randevu verilen gün gelip raporunu almamıştır.

Şahsın birkaç gün sonra geldiği gün ise ona yardımcı olan aile hekiminin izinli olması nedeniyle raporunu alamamıştır. Söz konusu aile hekimi şikâyete maruz bırakılan hemşirenin birlikte çalıştığı hekim olmamasına rağmen şahsa yardımcı olmak istemiştir. Aynı gün ayrıca bir kanuni hak olan iş bırakma eyleminin gerçekleşmiş olmasından ötürü ve aile hekiminin de o gün orada bulunmaması nedeniyle bu işle hiç alakası olmadığı halde şahsa yardımcı olmaya çalışan Hürriyet Sağlık-Sen üyesi hemşire “adeta merhametten maraz doğar” düşüncesini haklı çıkarırcasına asılsız bir CİMER şikâyeti ile yüz yüze kalmıştır.

CİMER şikâyetlerinin kamu çalışanları üzerine bir tehdit unsuru olarak kullanılması adına bu kazanım önemli bir adım olarak tarihe geçmiştir.