Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, İstanbul'da bir okul müdürünün yabancı uyruklu bir öğrenci tarafından öldürülmesine ilişkin sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu. 

Kahveci: Tasarruf Tedbirleri Ülkemize Fayda Getirmeyecek Kahveci: Tasarruf Tedbirleri Ülkemize Fayda Getirmeyecek

Kahveci,

Kamu çalışanlarına yönelik şiddet kabul edilemez, bu tür vandallığa son verilmeli" dedi. Kahveci, açıklamasında şunları söyledi: "Her gün kamu çalışanlarına yönelik şiddet haberleriyle karşılaşıyoruz. Nitekim önceki gün bir öğrenci, okul müdürünü silahla ağır yaraladı. Ne yazık ki, bu saldırı sonucunda ağır yaralanan müdürümüz İbrahim Oktugan yaşamını yitirdi. 

Öğretmenimize Allah'tan rahmet, öğrencilerine, eğitim camiasına ve yakınlarına baş sağlığı diliyoruz. Kamu çalışanlarına yönelik şiddet kabul edilemez. Sağlık çalışanları, öğretmenler, postacılar, zabıtalar, güvenlik görevlileri görevlerini yaparken saldırıya uğruyor, hayatları ellerinden alınıyor. Böyle bir vandallığa izin veremeyiz! Kurumlarımızda bu tür olayların önüne geçebilmek için güvenlik sorununun çözülmesi lazım. Okullarda yetkin güvenlik görevlisi kadrosu tahsis edilmeli, kamu çalışanlarına yönelik şiddeti önleyici ve faillere yönelik caydırıcı yasal düzenlemeler hayata geçirilmelidir. 

Türk Eğitim-Sen'in aldığı karar gereği 9 Mayıs Perşembe günü, kamu çalışanlarına yönelik şiddeti protesto etmek amacıyla öğretmenlerimiz ilk derslere girmeyecek, cuma günü ise iş bırakma eylemi yapılacaktır. 

Sendikamızın aldığı bu kararı destekliyor, imkanı olan tüm kamu çalışanlarının bu haklı protestoya destek vermesini bekliyoruz. Toplumumuzda kamu görevlilerimizin hak ettiği değeri görmesi için yetkililerimizi gerekli tedbirleri almaya, eylem ve söylemlerinde daha hassas davranmaya davet ediyoruz."