Edinilen bilgiye göre; M.D., 16 Mart 2023 tarihinde doktor Ö.E.’nin görev yaptığı polikliniğe giderek “seninle özel görüşeceğim, bütün hastalarım bitsin hepsini bekleyeceğim” şeklinde doktoru sık boğaz ettiği öğrenildi.

Seninle özel görüşeceğim...

Meral D. iddiasına göre, 16 Mart 2023 tarihinde doktor Ömer E.'nin görev yaptığı polikliniğe gitti. Ömer E.'nin hastaları muayene ettiğini ve meşgul olduğunu belirtmesine rağmen Meral D., "Seninle özel görüşeceğim. Bütün hastaların işi bitsin, hepsini bekleyeceğim" dedi.

Doktor Ömer E. bunun üzerine, "Hasta ile ilgili benimle özel bir konuşman olamaz, şimdi söyle" dedi. Ancak Meral D., yine de beklemeye devam etmeyi seçti. Tüm hastalar çıktıktan sonra Meral D. odaya girerek kapıyı kapattı.

Odada yaşanan olayların ardından her iki doktor da savcılığa suç duyurusunda bulunarak birbirlerinden şikayetçi oldu.

TUS ve DUS Eğitim Yönetmeliğinde Değişikliğe Gidildi! Asistanlar Tepki Gösteriyor TUS ve DUS Eğitim Yönetmeliğinde Değişikliğe Gidildi! Asistanlar Tepki Gösteriyor

Şiddet uygulayarak hareklerde bulundu

Dr. Ömer E., savcılığa verdiği suç duyurusu dilekçesinde, meslektaşının kendisini ve eşini öldürmekle tehdit ettiğini, hakarette bulunduğunu iddia etti. Dr. Meral D. ise, Ömer E.'nin eski erkek arkadaşı olduğunu ve kendisine şiddet uygulayarak ağır hakaretlerde bulunduğunu iddia etti.

Her iki doktorun birbirlerinden karşılıklı şikayetçi olması üzerine soruşturma başlatıldı.

Savcılık, doktor Meral D.'nin, Ömer E.'ye yönelik "tehdit" ve "hakaret" suçlarından 9 aydan 4 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılmasını talep etti.

Hapis cezası istendi

Doktor Ömer E.'nin ise Meral D.'ye yönelik "hakaret" ve "basit yaralama" suçlarından 7 aydan 3 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılmasını istedi.

İki doktorun hem müşteki hem de sanık olarak yargılanmasına önümüzdeki günlerde başlanacak.