Başvuruların son tarihi 28 Şubat 2024 olarak belirlenmiştir. Sağlık Bakanlığı, alım yapılacak pozisyonları ve başvuru şartlarını içeren KPSS-2024/5 Tercih Kılavuzu'nu ÖSYM'nin internet sitesi üzerinden yayınlayacak. Adaylar, ortaöğretim, ön lisans ve lisans düzeylerinde tercihlerini bu kılavuz doğrultusunda belirleyebilecekler.

Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, sözleşmeli personel alımları, sağlık sektöründe nitelikli personel eksikliğini gidermeyi hedeflemektedir. Başvuru sürecinde adayların KPSS sonuçları dikkate alınacak ve ÖSYM tarafından yapılacak merkezi yerleştirme ile uygun adaylar belirlenecektir.

Bu önemli alım fırsatıyla ilgili detaylı bilgilere ulaşmak için adaylar, Sağlık Bakanlığı'nın resmi internet sitesini ve ÖSYM'nin yayınlarını takip edebilirler.

Adaylar tercihlerini 21 Şubat 2024 - 28 Şubat 2024 tarihleri arasında tercih kılavuzunda belirtilen kurallara göre ÖSYM'nin internet sitesi üzerinden T.C. Kimlik Numarası ve şifresini girerek yapabilecektir. ÖSYM'ye veya Sağlık Bakanlığına posta yoluyla gönderilen veya elden verilen tercih listeleri geçerli olmayacaktır.

Sözleşmeli personel pozisyonlarının unvan/branş ve öğrenim düzeylerine göre dağılımı ekte gösterilmiştir.

Sağlık Bakanlığı Sürekli İşçi Alım Kurası Bugün Çekiliyor Sağlık Bakanlığı Sürekli İşçi Alım Kurası Bugün Çekiliyor

32

33