Ordu’da Sağlık İl Müdürlüğünde önümüzdeki günlerde önemli değişiklikler yaşanacak. 15 Mayıs tarihinde bazı idarecilerin sözleşmelerinin sona erecek olması nedeniyle  Türk Sağlık-Sen Ordu Şube Başkanı  Fatih Galender ZENGİN önemli uyarılarda bulundu.

Türk Sağlık-Sen ordu Şube Başkanı Fatih Galender ZENGİN açıklamasında adaletin, ehliyetin ve liyakatın atamalarda hakim olması gerektiğini hatırlattı ve

Sağlık Bakanlığı Sözleşmeli Yönetici Atamasında Ehliyet ve Liyakat Esas Alınmalıdır.

ifadelerini kullandı.

Zengin açıklamasında;

Türkiye’de ehliyet ve liyakat göz ardı edilip, devlete sadakat yerine başka bağlılıkların öncelikli olduğunda nelerin yaşandığına hep beraber şahit olduk.

Bunun en acı örneği 15 Temmuz Hain Darbe Girişimidir. Devlete hizmet etmenin bilincinden uzak, adam kayırmacılıkla hak etmeden geldikleri görevlerde devletimizin ve milletimizin geleceğine kast ettiler.

Bu yüzden kamuda ehliyet ve liyakatin esas alınmasına yönelik talebemizi ısrarla dile getirmekteyiz.

Duyduğumuz haberlere göre bazı feto bağlantılar olan kisilerinin uzmanlık için imza attıklarını.

Özellikle Daha öncede gerek yerel basında gerekse ulusal basında çıkmış olan Sağlık Müdürlüğüne yapılan işçi alımlarında yapılan evrakta sahtecilik suçuna  ve buna göz yuman  Başkan yardımcısınında sözleşmeli yöneticilik icin tekrar imza attığı  iddia ediliyor

Konu ile ilgili Bakanlıktan müfettiş gelmiş evrakı sümen altı eden hiçbir idareci suçlu bulunmamıştır. Zaten böyle bir soruşturmada soruşturmanın selahiyeti için Başkan Yardımcısınin görevinden uzaklaştırılması gerekirken bu başkan yardımcısı görevinin başında kalmaya devam etmiştir. Böyle durumlarda delil karartma ihtimaline karşı kişinin görevinden uzaklaştırılması gerekirdi.

Herhangi bir adli işlem yapılıp yapılmadığı da bilinmemektedir. Bu başkan yardımcısı halen Ordu Sağlık Müdürlüğünde görevine devam etmektedir. Kimler neyin diyeti olarak bu kişiyi bu görevde tutmaya devam ediyor.

İlimizde Mayıs 15 itibarı ile bu başkan yardımcısı da dahil bir çok idarecinin sözleşmesi sona erecektir. Bu kişi  halen Ordu sağlığında ve bu atamalarda aktif rol alacakmı.

İlimiz Ülkemizin sağlıkta çağ atladığı bu dönemde  sağlık sunumunda ve sağlık yatırımlarında  ordu Türkiyenin en geri kalmış illerinden biridir. Artık İlimiz de hak ettiği sağlık ta dönüşümü yaşayacakmı yoksa birilerinin makam ve mevkilerini korumaya çalışan bu kişilerle yola devam mı edecek.