Funke Medya Grubu'nun Federal Doktorlar Odası istatistiklerine dayandırdığı habere göre, 31 Aralık 2023 itibariyle Almanya'da 63 bin 763 doktorun Alman pasaportu olmadan çalıştığı belirtildi. Bu rakam, 2013 yılına kıyasla doktor sayısının iki katına çıktığını gösteriyor. 2013 yılında Almanya'da yaklaşık 30 bin yabancı pasaportlu doktor görev yapıyordu ve bu sayı önemli bir artış gösterdi.

DW Türkçe'nin haberine göre, Almanya'daki Türk doktorların oranı, diğer yabancı ülkeleri geride bırakarak dikkat çekiyor. Sağlık sisteminde çalışan yabancı doktorların artan sayısı, ülkedeki sağlık hizmetlerine olan talebi karşılamada önemli bir rol oynuyor. Bu gelişme, Almanya'daki çeşitli sektörlerdeki kalifiye iş gücü ihtiyacını giderme çabalarını destekliyor.

TÜRKİYE 6. SIRADA

Alman pasaportu olmayan doktorların geldiği ülkelerin başında 6 bin 120 doktor ile Suriye yer alırken, ikinci sırada 4 bin 668 doktor ile Romanya yer aldı. Avusturya'dan 2 bin 993 doktor Almanya'da görev yaparken, Yunanistan'dan 2 bin 943, Rusya'dan ise 2 bin 941 doktorun ülkede görev yaptığı bildirildi.

Türkiye'den gelerek Alman sağlık sistemi bünyesinde doktorluk mesleğini ifa eden doktor sayısı ise 2 bin 628 olarak açıklandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2022 yılında hekimlere yönelik yaptığı açıklamada; “Gidiyorlarsa gitsinler, buralar boş kalmaz merak etmeyin” ifadelerini kullanmıştı.