Olayı araştıran Müfettişler, görevli bazı hemşirelerin bebeklere verilmesi gereken ilaçları sattıklarını tespit etti.

Korkunç Detaylar Günyüzüne Çıktı

İstanbul ve Tekirdağ'da, anlaşmalı hastanelerin yoğun bakım ünitelerine para karşılığında hasta bebekleri sevk ederek devleti milyonlarca lira zarara uğratan çeteyle ilgili korkunç detaylar gün yüzüne çıkmaya devam ediyor. Yapılan incelemeler sonucunda, bazı hemşirelerin bebeklere verilmesi gereken ilaçları satarak bu illegal faaliyetlerde yer aldıkları tespit edildi.

Detaylı İnceleme Başlatıldı

Sağlık Bakanlığı'nın müfettişleri, Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi'nde çalışan ve tutuklanan bazı hemşirelerin, bebeklere verilmesi gereken ilaçları satma eylemlerini ortaya çıkardı. Bu vurgun skandalıyla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında, bebeklerin ölümüne dair de detaylı bir inceleme başlatıldı ve soruşturma dosyasına bu iddialar da eklenmiş oldu.

Bakım Ücreti Üzerinden Devleti Dolandırdırdılar

Doktor, hemşire ve hastane yöneticilerinin de bulunduğu toplam 14 kişinin tutuklandığı soruşturmada üç farklı iddia araştırılıyor. İlk iddia, şebeke lideri olduğu ileri sürülen doktor Fırat Sarı'nın görev yaptığı özel hastanede iki bebeğin yoğun bakım esnasında hayatını kaybetmesiyle ilgili. İkinci iddia, şebekenin 112 aracılığıyla yeni doğan bebekleri anlaşmalı hastanelere yönlendirerek buradaki bakım ücreti üzerinden devleti dolandırdığı. Üçüncü iddia ise Yenidoğan Ünitesi'nde görevli bazı hemşirelerin bebekler için ayrılan ilaçları satarak haksız kazanç sağlamasıyla ilgili.

Evde 50 Kutu İlaç Bulundu

İstanbul Emniyeti Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alınan şüpheliler arasında 8 hemşirenin tutuklanarak cezaevine gönderildiği bildirildi. Yapılan ev aramalarında ise tutuklanan hemşirelerin evlerinde 50 kutu ilaç bulunduğu belirtildi.

112 Acil Sağlık Hizmetleri Çalışanları Sorunlarını Dile Getirdi: "Kötü Çalışma Koşulları Derhal İyileştirilmeli!" 112 Acil Sağlık Hizmetleri Çalışanları Sorunlarını Dile Getirdi: "Kötü Çalışma Koşulları Derhal İyileştirilmeli!"

İlaçların Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi'nde kalan bebekler için kullanılan ilaçlar olduğu belirtildi. Yapılan araştırmada, bazı hemşirelerin bebekler için kullanılması gereken ilaçları kullanılmış gibi göstererek haksız kazanç elde ettikleri iddia edildi. Hastanede çalışan bir yetkili, “Hemşirelerin bu işi yapacağını öngörmek çok zor. Eczaneden çıkışı yapılmış ilacı bulmak tespit etmek kolay ancak bu ilaçların kullanıldığını bilmek imkansız. Bebekler için verilen ilaçların OR koduyla takibini de yapamıyoruz. Hemşire ilacı kullandım dediğinde, yapacak bir şey yok. Bu sorunun tespiti için bebekte kan almanın da imkanı yok. Hemşire veya personel ilacı çantasına atıp kaçırdıysa, kimsenin üstünü aramaya yetkimiz yok” şeklinde konuştu.