Yargıtay tarafından gündeme alınan kıskançlık davası Kayseri’de yaşandı.

Koca, karısının aşırı kıskanç olduğunu, bu durum yüzünden ailesiyle arasının açıldığını, kadın ise kocasının kendisine kötü sözler sarf ettiğini savunarak, evliliklerini sonlandırmak için karşılıklı olarak boşanma davası açtı.

Kıskançlık davası..

Kayseri'de görülen ve 'kıskançlık davası' olarak bilinen bir olay, Yargıtay'ın gündemine taşındı. Bir çift arasında yaşanan kıskançlık sebebiyle başlayan dava, çiftin boşanmasıyla sonuçlandı ancak tazminat talepleri ve kararın detayları nedeniyle dosya Yargıtay'a taşındı.

Manevi tazminata hükmetti

Eşinin aşırı kıskanç olduğunu iddia eden koca, bu durumun ailevi ilişkilerini olumsuz etkilediğini ve eşinin kendisine kötü sözler söylediğini belirterek boşanma davası açtı. Yerel mahkeme, kocanın iddialarını haklı bularak çiftin boşanmasına ve kadının nafaka talebinin reddine karar verdi. Ayrıca, kocaya maddi ve manevi tazminat ödemesine hükmetti.

Bir Garip Açıklama: ‘Hasta Yakınlarına Hastane Personelinin Hatalı İşlemleri Tamamlatılıyor’ Bir Garip Açıklama: ‘Hasta Yakınlarına Hastane Personelinin Hatalı İşlemleri Tamamlatılıyor’

Koca’dan değil kadından alınsın kararı

Ancak karara itiraz edilince dosya, Kayseri 2'nci Hukuk Dairesi'ne geldi. Bu mahkeme, kadının da kıskançlık sebebiyle ilişkileri zedelediğini belirterek tazminatın kocadan değil kadından alınmasına karar verdi.

Yargıtay son noktayı koydu

Yargıtay 2'nci Hukuk Dairesi, dosyayı incelediğinde kadının kıskançlık sebebiyle kocasının ailesiyle bile ilişki kurmasını engellediğini, hatta kocasının ve akrabalarının telefon numaralarını sildiğini tespit etti. Bu durumu ağır bir kusur olarak değerlendiren daire, kadına tazminat ödenmesini yasaya aykırı buldu ve bölge adliye mahkemesinin kararını bozdu.