İlk ilanda, 2 bin 669 kişilik uzman tabip kadrosuna sadece 39 kişi atanabildi. Tüm branşlar için 19 bin 252 kişilik kadro açılmasına rağmen sadece 6 bin 792 kişi atandı. İkinci atamalarda ise durum daha da vahimdi. 2 bin 739 kadrodan sadece 774'ü tercih edildi ve 22 branşın çoğunluğu tercih edilmedi. 25 branş için açılan kadroların yüzde 20'nin altında dolduğu gözlendi. Sadece 5 branşın doluluk oranı yüzde 50'nin üzerindeydi.
Bu durum, özellikle çocuk yan dallarında büyük bir eksikliği ortaya koyuyor. Örneğin, çocuk göğüs hastalıkları bölümünde açılan beş kadroya kimse yerleşmezken, kulak burun boğaz hastalıkları branşında açılan 123 kadroya sadece 23 kişi atanabildi.
Hekim atamalarındaki bu sıkıntı, özellikle bölge hastanelerini olumsuz etkiliyor. Örneğin, Şanlıurfa'da kulak burun boğaz bölümünde hekim eksikliği nedeniyle MHRS üzerinden randevu almak mümkün olmuyor. Aynı şekilde Hatay, Kahramanmaraş ve Adıyaman gibi illerde açılan kadroların büyük bir kısmı tercih edilmedi.
Sağlık Emekçileri Sendikası (SES) İşyeri Temsilcisi Kubilay Yalçınkaya, "MHRS'de yan dal branşlarında hiç başvuru olmaması ana sorunumuz. Kamu, özel sektörle rekabet edemez hale geldi" şeklinde konuşarak, hekim atamalarının artırılması ve branşlara daha fazla ilgi gösterilmesi gerektiğini vurguladı.