Şanlıurfa'da, farklı siyasi tercihlere sahip olduğu gerekçesiyle bir sağlık çalışanını tehdit edip hakaret ettiği ileri sürülen bir aile hekimi ile sağlık çalışanı eşi açığa alındı.

Şanlıurfa'nın Eyyübiye ilçesinde bulunan bir aile sağlığı merkezinde görevli hemşire T.B. ile aynı merkezde çalışan aile hekimi İ.Ö. ve sağlık çalışanı eşi A.Ö. arasında siyasi görüş nedeniyle yaşanan tartışma dikkat çekti. İşte olayın ayrıntıları...

Eyyübiye ilçesindeki aile sağlığı merkezinde gerçekleşen tartışma sırasında, aile hekimi İ.Ö'nün hemşire T.B'ye yönelik hakaret içeren ifadeler kullandığı iddia edildi. İddiaya göre, doktor İ.Ö. tarafından "Bu sağlık ocağında seni çalıştırmayız, git bu sağlık ocağından." gibi aşağılayıcı sözler sarf edildi. Bu durum çevrede bulunan diğer sağlık çalışanları ve hastalar arasında da rahatsızlığa neden oldu.

Hemşire T.B'nin şikayeti üzerine İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılan soruşturma sonucunda, aile hekimi İ.Ö. ile sağlık çalışanı eşi A.Ö. açığa alındı.

Aile Hekimliği Ödeme ve Sözleşme Yönetmeliği'nin ilgili hükmü gereğince, "İdeolojik veya siyasi amaçlarla kurumların huzur, sükun ve çalışma düzenini bozmak, boykot, işgal, kamu hizmetlerinin yürütülmesini engelleme, iş yavaşlatma ve grev gibi eylemlere katılmak veya bu amaçlarla toplu olarak göreve gelmemek, bunları tahrik ve teşvik etmek veya yardımda bulunmak" maddesine aykırı davrandıkları gerekçesiyle doktor ve eşinin sözleşmeleri 2 ay süreyle askıya alındı.