AK Parti’nin seçim beyannamesinde yer alan Aile Koruma Kalkanı paketinin detayları seçime 8 gün kala netleşmeye başladı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından duyurulan ‘vatandaşlık maaşı’ için önemli açıklamalarda bulundu ve ‘Vatandaşlık maaşı nasıl bağlanacak?’ sorusuna cevap verdi.

Paket kapsamında, belirli şartları sağlayan kişilere belirli bir süre boyunca maddi destek sağlanması planlanıyor.

“KRİTELERİN ÖNEMLİ BİR KISMI MEVCUT”

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, CNN Türk'te katıldığı bir programa konuk oldu ve vatandaşlık maaşı hakkında açıklamalarda bulundu. Bakan Yanık, başvuru kriterlerinin önemli bir kısmının mevcut olduğunu belirterek, 28 kurum ve kuruluşun verilerinin doğrudan entegre olduğu bir sistemleri olduğunu söyledi.

Başvuru yapan kişinin gelir miktarının da ölçüldüğünü ve hanelerin ziyaret edilerek vatandaşın gelir düzeyinin teknik olarak tespit edildiğini açıklayan Bakan Yanık, farklı durumları tespit edebilmek için detaylı bir sürecin işletildiğini ifade etti.

AYNI AİLEDEN BİRKAÇ KİŞİ FAYDALANABİLECEK

Bakan Yanık, aynı aileden birden fazla kişinin de vatandaşlık maaşı alabileceğini belirtti ve sosyal yardımların hane temelli olduğunu vurguladı. “Milletimizin ihtiyacı bizim için tek ölçüdür. Biz söylüyoruz onlar yapıyor lafına gülünür.

AK Parti iktidarları döneminde yapılanlar ortada ve bunlar daha önce kimse tarafından yapılmamış başarılı çalışmalardır” diyen Yanık, vatandaşlık maaşının bağlanması için belirlenen kriterleri açıkladı ve bu kriterlerin 28 kurum ve kuruluşun verilerini doğrudan entegre ettiği bir sistemle ölçüldüğünü ifade etti.