Milletvekili Aydın "Vuracağım, kıracağım, tehdit mesajları. Bunlar yetmiyormuş gibi olmadı pompalı tüfekle hastaneye gidecekmiş" diyerek vatandaşın randevu alamaması nedeniyle sağlık çalışanlarına fiziksel ve sözel şiddet uygulamaya başladığını açıkladı.

Geçtiğimiz hafta CHP’li Erkan Aydın’ı telefonla arayarak, ilaç yokları ile ilgili son durumu sormuştum ve sizinle paylaşmıştım… Konu birden sağlıkta yaşanan şiddete geldi dayandı…

 “Erkan, bey hayırdır!” dedim. Yanıtı: “Vatandaş randevu alamıyor. Sağlık çalışanına fiziksel ve sözel şiddet uyguluyor…”  şeklinde oldu.

Aydın, hem çok sinirli, hem de çok öfkeliydi…

Konuyu anlatmasını rica ettiğimde öncelikle adı bizde saklı bir kamu hastanesinden diş muayenesi için randevu alamayan öfkeli vatandaşın Sabim şikayet hattına yazdığı yazıyı elektronik posta adresime gönderdi.

Okuyunca hani derler ya “Tüylerim diken diken oldu!” diye. O türden bir yazı işte! Çok ama çok ürkütücü… 

Bakın neler yazmış vatandaş:

“Dişlerim döküldü. Dişlerimin yapılması gerekmektedir. Sadece çorbadan başka bir şey yiyemiyorum. Acil servislerde müdahale edilmemektedir. Polikliniğe yönlendiriyorlar… Boşu boşuna doktor dövmüyorlar. Pompalı tüfeği alıp hastaneye gideceğim. Benim sorunuma çözüm bulun… Delirttiniz beni… Bugün bir şey olacak… Ben ülkemiz vatandaşı değil miyim? Ben vergi vermiyor muyum? Bana bugün ‘Şu tarihe randevu verdik’ demezseniz diş doktoru mu ölür, teknisyen mi ölür artık… Sorumlusu da siz olursunuz. Yarın bir doktorun ölüsünü kaldırırsınız… Yarın hastaneyi basarım… Randevu alamamam konusunda inceleme istiyorum…”

Söz konusu bu talihsiz yazı bu ay içinde yazılmış…Merak ediyorum da bu yazıyı okuyanlar ilgili ve yetkililer: Bu vatandaşla irtibata geçti mi? Neden bu şekilde yazdığı sorgulandı mı?Hastanın ruh sağlığı ne durumda? Herhangi bir yasal işlem başlatıldı mı?

Kim bilir kaç binlerce kişiye bu şekilde tehdit içeren “şikayet dilekçesi” adı altında bu şekilde yazı gönderiliyordur…

Sağlıkta şiddetin önlenmesi ile ilgili yapılan düzenlemenin son durumu ne?

***

Evet, CHP’li Erkan Aydın, daha sonra vatandaşın yazdığı bu yazı üzerine hekim bir arkadaşının attığı mesajı da paylaştı.

“Erkan, Sağlıkta şiddet yasası çok kısa sürede çıkmalı. Ne olur bunu bol bol dile getirin mecliste…” şeklinde ricada bulunulmuş.

Sözün bittiği yerdeyiz…

Ruh sağlığımız iyice bozuldu…

Bi şey yapmalı!

Bir hekim kolay mı yetişiyor?

Hekim vuracakmış!

Yuh olsun sana!

Neyse…

Ezcümle: Bu yaşanan ve kabul edilebilir hiçbir yönü olmayan durumların hekim yokluğundan ve sağlık politikalarının yetersizliğinden kaynaklandığına vurgu yapıyor CHP’li Aydın.

Peki sizce?

Lale Akasoy-Yeni Dönem