Türkiye ve dünyanın önde gelen kalp doktorlarından biri olan Prof. Dr. Cevat Yakut, aramızdan ayrıldı. Koşuyolu Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin Kurucu Başhekimi olan Prof. Dr. Cevat Yakut'un vefatı büyük üzüntü yarattı.

Prof. Dr. Cevat Yakut kurucu Başhekimdi

Yüzlerce kalp ve damar cerrahının hocaları arasında yer alan Prof. Dr. Yakut, Koşuyolu Kalp Hastanesi'nin Kurucu Başhekimi olarak da biliniyordu.

Koşuyolu EAH’tan taziye mesajı

Koşuyolu Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi tarafından yapılan açıklamada, "Büyük bir üzüntüyle duyuruyoruz ki, uzun yıllar boyunca sağlık sektöründe önemli izler bırakan Hastanemizin kurucu Başhekimi Prof. Dr. Cevat Yakut hocamızı kaybettik. Meslek hayatı boyunca, nitelikli sağlık hizmetlerinin geliştirilmesi ve toplum sağlığının korunması adına önemli katkılarda bulunan değerli hocamızın vefatıyla derin bir üzüntü yaşamaktayız. Bu acı kaybı sağlık camiasına, Koşuyolu ailesine ve sevdiklerine başsağlığı diliyoruz. Prof. Dr. Cevat Yakut'un anısını daima yaşatacak ve yaptığı değerli katkıları asla unutmayacağız." denildi.

Kadın Doğum Hastanesi Hakkında Vahim İddialar: Kamera İle Hekimler Takip Ediliyor Kadın Doğum Hastanesi Hakkında Vahim İddialar: Kamera İle Hekimler Takip Ediliyor

Prof. Dr. Cevat Yakut kimdir?

Prof. Dr. Cevat Yakut, Ankara'nın Beypazarı ilçesinde doğmuş olup, Koşuyolu Kalp ve Araştırma Hastanesi'nin kurucuları arasındadır. Kalp cerrahisi alanında önemli bir isim olan Yakut, Van Yüksek İhtisas Hastanesi'nde kalp cerrahisi birimini başlatmak üzere atanmıştır ve 10 yıl boyunca hafta sonlarını Van'da ameliyat yaparak geçirmiştir.

Ayrıca, Azerbaycan Bakü Merkezi Klinik Hastanesi'nde Kalp Damar Cerrahisi Genel Koordinatörlüğü görevini üstlenmiş ve Türk Kalp ve Damar Cerrahisi Derneği başkanlığını iki dönem boyunca yapmıştır. Prof. Dr. Cevat Yakut, çeşitli ödüllere layık görülmüş olup, bu ödüller arasında Başbakanlık Onur Belgesi de bulunmaktadır.

Türkiye'deki ilk kalp nakli ameliyatını gerçekleştiren cerrahlardan biri olarak bilinmektedir. Prof. Dr. Cevat Yakut, 7 Mayıs 2024 tarihinde vefat etmiştir.