Ankara İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Ali Niyazi Kurtcebe, merkezin açılışında yaptığı konuşmada, bu merkezin hem şehir hastaneleri hem de genel hastaneler bazında Türkiye’de ilk olma özelliği taşıdığını belirtti.

Yenilikçi Eğitim Merkezi

Kurtcebe, "Bu geniş alanın tüm eğitim materyalleriyle hocalarımız, asistanlarımız ve burada çalışan akademik personel için faydalı bir eğitim merkezi olmasını diliyorum. Burada eğitim alan tüm hocalarımız ve asistanlarımız Türkiye'nin çeşitli yerlerinde hizmet verecekler." dedi.

Cerrahi Simülasyon Alanı: Mavi Oda

Cerrahi simülasyon eğitimlerinin planlandığı ve "Mavi Oda" olarak adlandırılan cerrahi simülasyon alanı, merkezin ilk faaliyete geçen bölümü oldu. Bu alanda hekimler, laparoskopik cerrahi uygulamalar yaparak el-göz koordinasyon becerilerini geliştirebilecekler. İlerleyen dönemde merkeze yeni uygulamalı eğitim alanları da eklenecek.

Büyük Bir Hayalin Gerçeğe Dönüşü

Hastane Koordinatör Başhekimi Doç. Dr. Aziz Ahmet Surel, güncel teknolojilerle donatılan bu eğitim merkezinin yaklaşık 3 yıllık bir hayalin ürünü olduğunu belirtti. Surel, "Burası, ülkemizde işini iyi bilen, pratiği kuvvetli ve güncel teknolojilerden en yakın şekilde haberdar meslektaşlarımızı yetiştirmek için çok değerli bir eğitim merkezi olacak." ifadelerini kullandı.

Katılımcılar ve Açılış Töreni

Bilkent Şehir Hastanesi ve medikal teknoloji firması Medtronic işbirliğiyle hayata geçirilen Cerrahi Eğitim Merkezi ve Mavi Oda'nın açılışına, Ankara İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Ali Niyazi Kurtcebe, Hastane Koordinatör Başhekimi Doç. Dr. Aziz Ahmet Surel, Sağlık Bilimleri Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Ali Gülçelik, Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tuğba Ensari, Medtronic Cerrahi Satış Direktörü Volkan Ünlü ve hekimler katıldı.

Hastanede Onkoloji Servisinde Saldırı: Asistan Doktorlar Kendilerini Odaya Kapattı! Hastanede Onkoloji Servisinde Saldırı: Asistan Doktorlar Kendilerini Odaya Kapattı!

Konuşmaların ardından katılımcılar, merkezin açılış kurdelesini keserek eğitim çalışmalarına ilişkin incelemelerde bulundular. Türkiye'nin en büyük kapasiteli cerrahi eğitim alanlarından biri olan bu merkez, sağlık sektöründe önemli bir rol üstlenmeye hazırlanıyor.