Son Personel Dağılım Cetveli (PDC) verilerine göre, hastanede görev yapan hemşire sayısı 4.800'e ulaşmış durumda. Türkiye'deki sağlık alanındaki profesyoneller arasında, hemşirelerin geniş bir yelpazede hizmet verdiği bilinmektedir; aile sağlığı merkezlerinden şehir hastanelerine kadar farklı birimlerde görev almaktadırlar.

Özellikle, hastanede görev yapan her 10 sağlık çalışanından 6'sının hemşire branşında olması, hemşirelerin önemli bir paya sahip olduğunu göstermektedir. Ankara Bilkent Şehir Hastanesi, hemşirelerin en yoğun çalıştığı sağlık kurumu olarak öne çıkmaktadır. Bu hastanede, Personel Dağılım Cetveli'nde belirtilen 4.800 hemşireye ek olarak, 2024-5 KPSS Atamaları ile 442 hemşirenin daha alınacak olması, hemşire istihdamının artış gösterdiğini gösteriyor.

Hastanedeki hemşire sayısının PDC doluluğunun neredeyse %100'e yaklaşması, kurumun sağlık hizmetlerini en üst düzeyde sunma çabasını yansıtmaktadır.

Ülkedeki diğer bazı hastanelerde ise hemşire sayısının, Anadolu'daki birçok ilçenin nüfusundan bile fazla olması dikkat çekiyor.

1500 ve üzeri hemşire PDC'si sahip diğer hastanler ise şunlar;

Hamşire-1