Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Birim Müdürü Dr. Atilla Aydın, yapay zeka tehditlerini ortadan kaldırmayı hedefleyen bir yapı üzerinde çalıştıklarını belirtti.

Güvenilir Yapay Zeka Damgası Geliyor

Aydın, ülkemizde güvenilir yapay zeka damgası verilmesi için bir kurgu üzerinde çalıştıklarını ve bu süreçte Türk Standartları Enstitüsü (TSE) koordinesinde bir ön belgelendirme sürecinin yer alacağını açıkladı. Ayrıca, yapay zeka risk haritası oluşturulacağını ifade eden Aydın, güvenilir yapay zeka damgasının önemli bir adım olacağını vurguladı.

 7. e-Safe Kişisel Verileri Koruma Zirvesi

Kişisel Verileri Koruma Kurumu'nda (KVKK) düzenlenen 7. e-Safe Kişisel Verileri Koruma Zirvesi'nde "Yapay Zeka Stratejisinin Sektörlere Etkileri" başlıklı bir sunum yapan Aydın, 2021 yılında yayınlanan Yapay Zeka Strateji Belgesi ile nitelikli insan kaynağı gibi yapısal dönüşümleri hazırlayacak bir sistem kurulumunun benimsendiğini anlattı. Ayrıca, yayınlanmak üzere bir Kamu Bilişim Strateji taslağı ve Dijital Devlet Strateji taslağı hazırlandığını da belirtti.

Başhekim Doç. Dr. Hasan Ergenç, Yılın Yazarı Ödülüne Layık Görüldü Başhekim Doç. Dr. Hasan Ergenç, Yılın Yazarı Ödülüne Layık Görüldü

İnsan Kaynağı Yetenek Havuzu Oluşturuluyor

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi bünyesinde, yapay zeka çalışmalarını da içeren bir insan kaynağı yetenek havuzu oluşturulmaya başlandığını belirten Aydın, yapay zeka alanında önümüzdeki süreçte kritik iki başlık olacağını ifade etti. Bu başlıklardan birinin veri yarışı etrafındaki yapılanmanın revizyonu, diğerinin ise güvenilir yapay zeka damgası verilmesi süreci olacağını kaydetti.

Türkiye'nin yapay zeka stratejisi doğrultusunda attığı bu adımlar, hem kamu hem de özel sektörde önemli dönüşümlere zemin hazırlıyor. Dijital Devlet Akademisi ve güvenilir yapay zeka damgası gibi projelerle Türkiye, dijital dönüşümde öncü bir rol üstlenmeyi hedefliyor.