Sağlık turizmi alanında uluslararası kabul gören akreditasyona sahip 40 sağlık kuruluşu bu alanda dünyada 7. sırada yer alırken, geçen yıl toplam gelirin 2,3 milyar dolara ulaştığı belirtildi.

2,3 Milyar dolarlık gelir..

Ticaret Bakanlığı, Türkiye'nin sağlık turizmi alanında uluslararası alanda tanınmış akreditasyona sahip 40 sağlık kuruluşuyla dünya genelinde 7. sırada yer aldığını ve geçtiğimiz yıl bu sektörden 2,3 milyar dolar gelir elde ettiğini duyurdu. Bakanlıktan yapılan açıklamada, sağlık seyahatlerinin hızla yayıldığı bir dönemde, sağlık turizminin ülke ekonomisine katkısını artırmak, firmaların uluslararası arenada yer edinmelerini ve rekabet güçlerini artırmalarını sağlamak amacıyla çeşitli faaliyetlerin desteklendiği belirtildi.

İngilizler kıskandı

Öte yandan İngiltere’nin en çok okunan bulvar gazetesi ise; Türkiye’nin sağlık turizmini kıskanarak Türk doktorun muayene görüntülerinden medet umdu.

Türkiye’nin sağlık turizmi alanında gösterdiği büyük ivme sonrası Türkiye’ye gelerek hem tatil yapan hem de estetik ameliyat olan ingiliz sayısının artmasından rahatsız olan The Sun gazetesi okuyucularına yönelik ilginç bir Türk doktor videosu servis etti.

175 Kurum faaliyet gösteriyor

Bakanlık tarafından desteklenen, Türkiye'nin sağlık turizmi markasını ve tanıtım stratejisini temsil eden "Heal in Türkiye" internet portalında faaliyet gösteren 175 kurumun bulunduğu vurgulandı. Ayrıca, sağlık turizmi alanında uluslararası alanda tanınmış akreditasyona sahip 40 sağlık kuruluşuyla Türkiye'nin bu alanda dünya genelinde 7. sırada yer aldığına dikkat çekildi. Orta Doğu ülkeleri başta olmak üzere Almanya, Birleşik Krallık, Rusya, Azerbaycan, Kazakistan, Türkmenistan, Özbekistan ve Afganistan'ın Türkiye'ye en fazla sağlık turisti gönderen ülkeler olduğu ifade edildi.

Açıklamada, bakanlık tarafından sağlık hizmetleri ihracatı alanında faaliyet gösteren firmalara verilen desteklere de değinilerek, dünyanın önde gelen turizm fuarlarına milli katılım organizasyonları gerçekleştirildiği ve sektör temsilcilerinin katılım sağladığı 6 HİSER projesinin destek kapsamına alındığı belirtildi. TURQUALITY ve Markalaşma Programı kapsamında toplamda 14 markaya destek verildiği vurgulanırken, 2023 yılında sağlık hizmetleri ihracatı sektöründe faaliyet gösteren firmalara sağlanan desteklerin %281 artışla 733 milyon liraya yükseldiği ifade edildi. Bakanlık, ülkenin küresel sağlık turizminden aldığı payın ve katma değerin arttırılması için sektör paydaşlarıyla koordineli çalışmalarını sürdüreceğini ve küresel bir sağlık turizmi merkezi olma hedefine doğru emin adımlarla ilerleyeceğini belirtti.