TTB heyeti, olayın yaşandığı hastanede başhekim, hekimler ve sağlık emekçileri ile görüşerek durumu yerinde değerlendirdi. Heyet, ayrıca Burdur İl Sağlık Müdürü ve Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanı ile bir araya geldi.

Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz ve Burdur Barosu Başkanı Av. Ramazan Gedik ile de görüşmeler gerçekleştirildi.

Erken Açılış ve Su Tesisatı Sorunları

Görüşmelerde, hastanenin erken açılışı nedeniyle tam teslim edilmediği ve bu yüzden su tesisatında sorunlar olabileceği ifade edildi. Hekimler ve sağlık emekçileri, olay günü musluklardan mavimsi bir su aktığını belirtti, bu da su tesisatı sorunlarını doğrular nitelikteydi.

Diyaliz hastalarındaki bilinç bulanıklığını fark eden sağlık emekçilerinin erken müdahalesi sayesinde daha kötü sonuçların önlendiği vurgulandı. TTB, bu tür kurumsal hataların bir veya birkaç kişiye yüklenerek örtbas edilmemesi gerektiğini belirtti.

TTB’nin Açıklaması

TTB tarafından yapılan açıklamada, 25 Mayıs Cumartesi günü diyalize giren hastaların baş dönmesi, mide bulantısı, şuur bulanıklığı gibi sağlık sorunları yaşadığı ve hastaneye başvurduğu belirtildi. Diyaliz merkezinde tedavi gören 33 hastanın 23’ü Antalya’da, 6’sı Afyonkarahisar’da, 3’ü Isparta’da, 1’i ise Denizli’de tedavi altına alındı. İlk olarak 14 hasta entübe edildi, bunlardan 11’i normal solunuma geçtiği için entübasyondan ayrıldı, ancak 3’ü entübe vaziyette tedaviye devam etmek zorunda kaldı. Entübe olan üç hastadan ikisi yaşamını yitirdi, 30 hastanın tedavisi ise devam ediyor.

Sağlık Sendikaları Üye Sayıları: Kimler Zirvede, Kimler Geride? Sağlık Sendikaları Üye Sayıları: Kimler Zirvede, Kimler Geride?

TTB’nin Talepleri

TTB, olayın başlangıcından itibaren sağlık skandalını takip ettiğini ve bugüne kadar sağlık müdürlüğü, valilik ve Sağlık Bakanlığı ile yapılan görüşmelerin sonuçsuz kaldığını bildirdi.

Sağlık Bakanlığı’nın bu duruma ilişkin kamuoyunu yeterince bilgilendirmediğini belirten TTB, diyaliz hastalarını ve toplum sağlığını tehlikeye atan bu olay hakkında detaylı bir açıklama yapılmasını, soruşturma başlatılmasını ve sorumluların cezalandırılmasını talep ediyor.

TTB, vefat eden hastaların yakınlarına başsağlığı, tedavi görmekte olan hastalara ise acil şifalar dilediğini ifade ederek, konunun takipçisi olacağını vurguladı.