Türk Sağlık-Sen, Pamukova Devlet Hastanesi'nde bir temsilcinin mobbinge maruz kalddığı iddiasıyla açıklamalarda bulundu.

Sendika, üyelerinden birinin Pamukova Devlet Hastanesi'nde mobbinge maruz kaldığı konusunda bir açıklama yaptı.

Devlet malına sahip çıktık vurgusu

Türk Sağlık-Sen'in yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Kamu çalışanlarının hak ve hukuk mücadelesine ek olarak, kamu malının korunması ve çarçur edilmesinin önlenmesi için mücadele etmek, devletin ve milletin emanetlerine sahip çıkmak bizim duruşumuzdur. Devletin verdiği görevi eksiksiz yerine getirmek, yetim hakkına sahip çıkmak ve devlet malını korumak her teşkilat mensubumuzun önceliğidir. Ancak, bu prensipleri uygulayanların ödüllendirilmesi yerine, bazı kendini bilmez yöneticiler cezalandırma yolunu tercih etmiştir.

İlacına sahip çıkmasını hazmedemediler

Pamukova Devlet Hastanesi'nde bir temsilcimizin devletin ilacına sahip çıkışını hazmedemeyenler, kendilerine göre yanlış bir taktik olan mobbinge başvurmuş ve temsilcimize ve üyelerimize saldırmışlardır.

Muhlis tüccarlar gibi eski dosyaları karıştırmaya başlamışlar ve bir şey bulamayınca da türlü bahanelerle soruşturma açmışlardır. Tüm memurların yaptığı işlemleri temsilcilerimizin yapmasıyla bir anda bu işlemler yanlış sayılmış ve idareciler tarafından soruşturma açılmıştır.

Bu tür kurumsal manipülasyonlarla yıldırmaya çalışanlar, yaptıklarının karşılığını alacaktır. Kendi suçlarını örtmek için kurum çalışanlarını karalayanlar, elbette hesap verecektir. Kimse unutmasın ki ne devletin bir kuruşunun zayi edilmesine ne de teşkilat mensuplarımızın mağdur edilmesine göz yummayacağız.

Sürekli İşçilerin Tayin Yasağı Sorunu TBMM’de Sürekli İşçilerin Tayin Yasağı Sorunu TBMM’de

Bu nedenle, devletin malına sahip çıkanları değil, bunun tersine hareket edenleri cezalandırmak zorundasınız. Hak, hukuk, haram ve helal kavramlarına sahip çıkmanızı bekliyoruz, böylece sizin inandığınız değerleri görebiliriz."