Türk Sağlık Sen, Sağlık Bakanlığı’na yaptığı başvuruda bulunarak işçi statüsündeki personelin memurların amiri olarak görevlendirmesinin önüne geçilmesini istedi.

Mevzuat ve Yargı Kararları Hatırlatıldı

Türk Sağlık Sen başvurusunda, mevzuatta yer alan düzenlemeler ve yüksek yargı kararlarına atıfta bulunularak, devlet memurlarının yürüttüğü görevlerle ilgili amirlik yetkisi bulunan görevlere işçi statüsündeki personelin atanmasının mümkün olmadığı vurgulandı.

‘Ben Yaptım Oldu’ Diyen İdarecilere Yeni Karar: İşçi Memurun Amiri Olamaz ‘Ben Yaptım Oldu’ Diyen İdarecilere Yeni Karar: İşçi Memurun Amiri Olamaz

Isciler Memurun Amiri Olamaz

Kamu-Sen Genel Başkanı Kahveci: ‘Memurun Hafta Sonu Tatili Yıllık İzne Dahil Edilmemeli’ Kamu-Sen Genel Başkanı Kahveci: ‘Memurun Hafta Sonu Tatili Yıllık İzne Dahil Edilmemeli’

Sağlık Bakanlığı’na Talimat Çağrısı

Türk Sağlık Sen Başvurusunda, Sağlık Bakanlığı’na bağlı kurum ve kuruluşlarda işçilerin, kurum içindeki 657 sayılı Kanun’un 4. maddesinin (A) ve (B) bendi uyarınca çalışan kadrolu ve sözleşmeli memurların amiri olarak görevlendirilmemesi gerektiği belirtildi. Bu konuda İl Sağlık Müdürlüklerine talimat verilmesi istendi.