Şube Başkan Yardımcısı Serkan Kökduman ile birlikte gerçekleştirdiği ziyaretler kapsamında, Kandıra Kazım Dinç Devlet Hastanesi, 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonları, İlçe Sağlık Müdürlüğü ve Aile Sağlığı Merkezlerindeki (ASM) çalışanlarla bir araya geldi. Çeker ayrıca Kefken ASM’de görev yapan Aile Hekimi ve Aile Sağlığı Çalışanlarını da ziyaret etti.

Yaz Aylarında Artan Nüfus ve Sağlık İhtiyaçları

Başkan Ömer Çeker, ziyaretlerinin ardından yaptığı açıklamada, Kandıra'nın bir tatil bölgesi olması nedeniyle yaz aylarında ciddi bir nüfus artışı yaşandığını belirtti.

"Mayıs ayı ortalarında başlayan nüfus artışı, okulların kapanması ile zirveye ulaşmaktadır. İstanbul ve Sakarya'ya yakınlığı nedeniyle bölgeye ulaşımın kolay olması, çok sayıda yerli ve yabancı turistin bölgeye akın etmesine neden oluyor"

dedi.

Sağlık Hizmetlerinin Önemine Değindi

Çeker, sağlık hizmetlerinin ihmal edilemeyecek kadar önemli olduğunun altını çizdi.

"Tatil bölgesindeki vatandaşlarımıza gereken hassasiyet gösterilmeli, kolay ve ulaşılabilir kaliteli sağlık hizmeti almaları sağlanmalıdır. Okulların kapanması ile bölgede oluşacak yoğun nüfusun sağlık ihtiyaçları şimdiden tespit edilerek, hizmetler yetkili kurumlarca planlanmalıdır"

ifadelerini kullandı.

Poliklinik Açılması Gerekli

Kefken ve çevresine gelen tatilcilerin sağlık ihtiyaçlarının karşılanması için poliklinik açılmasının gerekliliğine dikkat çeken Çeker,

"Bölgede oluşacak tatilci nüfusun yoğunluğu, Kefken ASM’de görev yapan çalışanların iş yükünü artıracağı gibi asli görevlerini yerine getirmelerine de engel teşkil edebilir. Türk Sağlık Sen olarak, Kefken ASM’de görev yapan Aile Hekimi ve Aile Sağlığı Çalışanlarının üzerindeki aşırı iş yükünü hafifletmek ve bölgede yaşayan vatandaşların kaliteli sağlık hizmeti alabilmelerini sağlamak amacıyla Kefken'de bir poliklinik açılması için Sağlık Müdürlüğü'ne müracaatta bulunduk. Konunun takipçisiyiz"

Sağlık-Sen'den Tıp Öğrencilerine Büyük Destek: İlk Stetoskoplarını Dağıttı! Sağlık-Sen'den Tıp Öğrencilerine Büyük Destek: İlk Stetoskoplarını Dağıttı!

dedi.