Atalay, "Çok kazanandan çok, az kazanandan az vergi alınmalı" diyerek vergi dilimlerinde adaletsizlik olduğunu vurguladı. Ayrıca, ücret ve maaşlara yapılan artışın hemen ardından birçok kalemde vergi ve harçlarda yüksek oranda artış yapıldığını ifade etti.

TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay, çalışanların doğrudan ve dolaylı vergilerle ağır bir yük altında olduğunu ifade ederek, vergi sisteminin adil olmadığını belirtti.

 Atalay, Temmuz ayı itibarıyla işçilerin büyük bir bölümünün yüzde 27 vergi dilimine girdiğini ve bu durumun bir işçinin ortalama 2 bin lira civarında kaybına neden olduğunu açıkladı. Çok kazanandan çok, az kazanandan az vergi alınması gerektiğine vurgu yapan Atalay, vergi dilimlerinin düşürülerek, çalışanların vergi yükünün hafifletilmesi gerektiğini dile getirdi.

TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay, çalışanların ağır bir vergi yükü altında olduğunu ve vergi sisteminin adil olmadığını belirtti. Temmuz ayı itibarıyla işçilerin yüzde 27 vergi dilimine girdiğini ifade eden Atalay, bu durumun bir işçinin ortalama 2 bin lira civarında kaybına neden olduğunu açıkladı. Çalışanlar üzerinde uygulanan vergi sisteminin doğru ve adil olmadığını belirten Atalay, çok kazanandan daha fazla, az kazanandan ise daha az vergi alınması gerektiğini vurguladı. Bu nedenle vergi dilimlerinin düşürülerek, çalışanların üzerindeki vergi yükünün hafifletilmesi çağrısında bulundu.

Atalay, çalışanların enflasyonun etkilerini hala hissettiğini ve ürün ve hizmetlerdeki fiyatların vergi artışlarının da etkisiyle zamlandığını dile getirdi. Ücret artışlarının enflasyonu takip etmekle çözüme ulaşılamayacağını belirten Atalay, çalışanların ücret ve gelirlerinin enflasyonun üzerine çıkması gerektiğini vurguladı. Çalışanların zamlı ücretlerini almadan zamların devam ettiğini ifade eden Atalay, geçim meselesinin çözülmesi için çalışanların gelirlerinin enflasyonun üzerine geçmesi gerektiğini söyledi.