Atalay, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "Haklı talebimize bir an evvel müspet bir cevap bekliyoruz. Bize nefes aldıracak bir düzenleme yapsınlar. Sözleşme başlangıcını da ocak ayına çeksinler" dedi. TÜRK-İŞ, 700 bin kamu işçisini ilgilendiren Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Protokolü kapsamında, işçilerin refahının artırılması ve mali haklarının güçlendirilmesi için önemli taleplerde bulundu. Bu talepler arasında, "sözleşme başlangıç tarihlerinin ocak ayına alınması" ve "kamu işçisine refah payı verilmesi" bulunuyor.

Toplantının ardından yapılan açıklamada, Bakan Vedat Işıkhan'ın TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay ve sendika liderleriyle gerçekleştirdiği yaklaşık 2 saatlik toplantıda, kamudaki 700 bin işçiyi etkileyen sözleşme detayları ve ücret dengesizliklerine dair endişelerin masaya yatırıldığı belirtildi.

Atalay, sözleşmelerle en düşük kamu işçisi ücretlerinin artırıldığını, ancak aradan geçen süredeki enflasyon artışının ücret dengesizliklerine neden olduğunu ifade etti. Farklı dönemlerde başlayan sözleşmelerdeki aydan aya değişen enflasyon oranlarının iş barışını ve ücret dengesini bozduğuna vurgu yaptı.

Bağımsız Büro Sen Genel Başkanı Erkut Demirci'den Liyakat Vurgusu Bağımsız Büro Sen Genel Başkanı Erkut Demirci'den Liyakat Vurgusu

Bakan Işıkhan'ın işveren sendikası TÜHİS ile görüşeceğini ve önümüzdeki hafta konuyla ilgili bilgi vereceğini açıklayan Atalay, kamu işçilerinin ekonomik sıkıntılarının ve ücret dengesizliklerinin bir an önce çözüme kavuşturulması gerektiğini belirtti. TÜRK-İŞ, TÜİK'in enflasyon oranlarına atıfta bulunarak, pazar ve raflardaki fiyat artışlarının kamu işçilerinin alım gücünü ciddi şekilde düşürdüğüne dikkat çekti. Sendika, işçiler için "nefes aldıracak bir düzenleme" ve "sözleşme başlangıç tarihlerinin ocak ayına çekilmesi" gibi haklı taleplerinin bir an önce karşılanmasını bekliyor.