TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay, TÜRASAŞ Eğitim Salonu'nda düzenlediği basın toplantısında, kamu işçileriyle ilgili başarılı bir toplu sözleşme imzalandığını açıkladı. Atalay, işçi taleplerinin tamamının karşılandığını belirtti.

“İŞÇİ-MEMJUR AYRIMI YAPMADIM”

TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay, ülkedeki sorunları emekçilerin yanında yer alarak gündeme taşıdığını belirterek, memur, işçi veya emekli ayrımı yapmadan tüm emekçilere eşit şekilde bakmayı tercih ettiğini söyledi. Atalay, yaptığı açıklamada,

3600 ek göstergeyi, emeklilikte yaşa takılanları, memur kadrolarını, geçici işçileri ve taşeronları konuştuk. Hepsinin sorunlarına kulak verdik ve çözüm önerilerimizi ortaya koyduk.

dedi.

Kamu işçisine yapılan zama ve görüşme sürecine değinen Atalay,

İlk defa TÜRK-İŞ'in tarihinde ne talep ettiysek tamamını aldık. Yeni giren bir işçiye 15 bin lira, artı 15 refah payı. 45'in tamamını aldık. Yanlarla beraber baktığınız zaman ortalama 49'a gelen arkadaşlarımız var. Elhamdülillah, kazasız belasız çalışalım.

diye konuştu.

Atalay, 14 Mayıs'ta yapılacak seçimleri hatırlatarak,

Kimi istiyorsanız oy verin. Umurumda değil benim ama ben teröre karşı arama mesafe koymaya devam ederim. PKK, bu ülkenin düşmanı, FETÖ bu ülkenin düşmanı. Sizin düşmanınız, benim düşmanım, alemin düşmanı. Ben sendikacıyım, işçiyim. Ama bu ülkede herkese eşit muamele yapmak lazım. Herkese adil davranmak lazım. Sağcı solcu ayırmıyorum. Sağcı da benim, solcu da benim. Adam vatan haini olmasın da bayrakla, Kur'an'la bir problemi olmasın ne istiyorsa onu yapsın. Hiç problem yok.

yorumunu yaptı.

İşçilerin 2000'li yılların başında maaşını, ikramiyesini 2-3 ay sonra aldığını belirten Atalay, hazinenin kapısına 20 yıldır gitmediğini söyledi.

Atalay, gelecek günlerde vergiyi sabitlemek ve taşeron meselesini ülke gündeminden komple silmek istediklerini söyledi.