Doç. Dr. Pehlivanoğlu, özellikle Skolyoz ve Kifoz gibi omurga deformiteleri üzerinde gerçekleştirdiği başarılı operasyonlarla dikkat çekiyor.

Skolyoz ve Kifoz Üzerine Başarılı Operasyonlar Yaptı

Doç. Dr. Tuna Pehlivanoğlu, omurga cerrahisinde yaptığı yenilikçi ve başarılı operasyonlarla adından söz ettiriyor. Skolyoz ve Kifoz başta olmak üzere omurga sorunlarına yönelik gerçekleştirdiği operasyonlar, onun bu alandaki uzmanlığını ve yetkinliğini ortaya koyuyor.

"Hibbs" Ödülü'ne Aday

Omurga cerrahisinin önemli ödüllerinden biri olan "Hibbs" Ödülü'ne aday gösterilen Doç. Dr. Tuna Pehlivanoğlu, bu alandaki başarısını uluslararası platformda da kanıtlamış durumda. 

Uluslararasında büyük bir takdir topladı

Türk doktor Doç. Dr. Tuna Pehlivanoğlu'nun, omurga cerrahisinde elde ettiği başarılar, sadece Türkiye’de değil, uluslararası alanda da büyük bir takdir topladı. Hibbs Ödülü adaylığı, onun bu alandaki üstün başarısının bir nişanesi olarak kabul ediliyor.

Yenilikçi Çalışmaları

2024 yılında, Prof. Dr. Mehmet Aydoğan ile birlikte skolyozdaki ipli sistemi kifoza da uygulayarak tıp literatüründe bir ilke imza attılar. Bu çalışma, Avrupa Omurga Cerrahisi’nin resmi yayın organı European Spine Journal'da yayınlanarak, ipli sistemin skolyoz ve kifoz hastalarında kullanılabileceğini tüm dünyaya gösterdi.

Avrupa Omurga Cerrahisi Derneği (EUROSPINE) eğitmeni olarak, EUROSPINE kurs ve modüllerinde meslektaşlarına omurga cerrahisi konusundaki deneyimlerini aktaran Pehlivanoğlu, 2024 yılında Bht CLINIC İstanbul Tema Hastanesi'nde Omurga Birimi'ni kurarak kariyerine devam ediyor. "Dr. Omurga" olarak anılan başarılı hekim, Avrupa ve dünya genelinde seminerler ve eğitimler vererek ipli skolyoz ve ipli kifoz ameliyatları ile tedavi yöntemlerinde öncülük yapıyor.