Gizli görüntüye alınan Türk doktor ise Avrupalılara hayrete düşürdü.

Gizli kamera görüntüleri yayınlanan Türk doktorun hareketi Avrupa’nın yeni gündem konusu oldu.

Hastanede Klima Krizi: Yoğun Bakım ve Ameliyat Servisinde Klima Sorunu Hastanede Klima Krizi: Yoğun Bakım ve Ameliyat Servisinde Klima Sorunu

Gündeme bomba gibi düştü..

İngiltere'nin önde gelen gazetelerinden The Sun, İngiltere'de tanıtım yapmak üzere bir Türk şirketin düzenlediği etkinliğe katıldı ve burada yaşananlar gündeme bomba gibi düştü. Bir otelde gerçekleşen tanıtımda, Brezilya tipi kalça kaldırma ameliyatı olmayı düşünen bir kadın, Türk bir doktorla gizli kamera kaydı altında görüşme yaptı.

GÖRÜNTÜLERİ İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ.

Otel odasında yaşanan görüntülerde..

Kadının Türkiye'de daha uygun fiyata bu ameliyatı yaptırmak istediği ve bu nedenle tanıtım etkinliğine katıldığı belirtildi. Otel odasında gerçekleşen görüşmede, kadının İngilizce bilgisi çok sınırlı olduğu için bir tercüman aracılığıyla iletişim kurduğu ve Türk doktorun kadının pantolonunu indirerek kalçasını incelediği kaydedildi.

The Sun: İngiliz yasaları çiğnendi

The Sun gazetesi, otel odasındaki bu olayın büyük sorunlara işaret ettiğini ve birçok yasanın çiğnendiğini vurguladı. Haberde, Şubat ayında gerçekleşen bu görüşmenin Dr. Serkan Süleyman Aslan ile olduğu ifade edildi.

Uyarı yapmadan kalçasını muayene etti iddiası

Habere göre, kadından önceden tıbbi geçmişi hakkında bilgi vermesi istenmiş ancak doktorun İngilizce bilen biri olduğu sözüne rağmen tercüman eşliğinde ve mahremiyeti sağlayacak bir perde olmadan soyunması istenmiş. Dr. Aslan'ın daha sonra uyarı yapmadan kadının iç çamaşırını indirerek kalçasını muayene ettiği belirtildi.

2,5 Dk fiziki muayene oldu

Sözcü gazetesinde yer alan habere göre, fiziksel muayenenin sadece iki buçuk dakika sürdüğü ifade edilirken, muhabirin güvenlik endişelerini dile getirdiği belirtildi. Ancak tercüman, "Hiç kimse Brezilya kalça operasyonu veya benzeri bir nedenle ölmedi. Bizim hastanemizde böyle bir sorun yok" şeklinde yanıt verdi.

The Sun gazetesi, bahsi geçen hastanede veya Aslan'ın herhangi bir ölüm olayıyla ilişkilendirilmediğini belirtti. Görüşmenin ardından İngiliz muhabire, uçuşlar, otel konaklaması ve ameliyatı içeren 5.000 sterlinlik bir paketi hemen kabul etmesi karşılığında 200 sterlinlik bir indirim teklif edildiği bildirilirken, planın ayrıntılarının paylaşılmadığı belirtildi. İngiltere'de bu tür ameliyatların 9.000 sterline kadar çıkabildiği vurgulanırken, görüşmeden 48 saat sonra 200 sterlinlik bir indirim teklifi daha geldiği ifade edildi.