TRT Haber’de yer alan emekli kampanyası ile ilgili haberde, Sağlıktan konaklamaya, kültürel faaliyetlerden sosyal hizmetlere kadar emekliler için pek çok özel uygulama hayata geçirilecek.

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu'ndan TBMM Sağlık Çalışanlarına Ziyaret Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu'ndan TBMM Sağlık Çalışanlarına Ziyaret

Emekliler, kamuya ait misafirhane, öğretmenevi, sosyal tesis ve konukevlerinden yüzde 15 indirimli olarak faydalanabilecekler. Ayrıca, Gençlik ve Spor Bakanlığı'na bağlı spor tesislerini de kullanabilecekler. Emekli kartları, fatura ödemeleri, eczane, market ve giyim harcamalarında geçerli olacak indirimlerle donatılacak.

Dıuıu

Sosyal tesislerde indirim

Emeklilerin yaşamlarını kolaylaştırmak için teknolojik çözümler devreye alınacak. Online hizmetler genişletilerek, emeklilerin işlemlerini daha hızlı ve kolay bir şekilde yapabilmeleri sağlanacak.

SGK, emekli danışmanları görevlendirme kararı aldı. Bu danışmanlar, emeklilerin beklenti ve taleplerini dinleyerek, onlara destek olacaklar. SGK'nın faaliyetleri ve çalışmaları, "Emekliler.gov.tr" internet sitesi üzerinden kamuoyuyla paylaşılacak.