Dün meydana gelen olayda Nevşehir Devlet Hastanesinde görev yapan doktor sağlıkta şiddetin son kurbanı oldu.

Nevşehir İl Sağlık Müdürlüğünden konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamada, şiddet eylemenin sonuna kadar takipçisi olacakları ifade edildi.

sidet

Yaşanan saldırı hakkında açıklamada bulunan Nevşehir İl Sağlık Müdürü Dr. Rahim Ünlübay, “22.03.2023 tarihinde Nevşehir Devlet Hastanesi Acil Servisinde sarı alanda görev yapan doktorumuz, hastayı muayene ettikten sonra, hasta kendisine uygulanan tedaviyi beğenmeyerek polikliniğe gelip, doktorumuza sözlü ve fiziksel saldırıda bulunmuştur. Halkımıza her türlü şartta sağlık hizmeti sunmak için cansiperane görevlerini yapan doktorumuza yapılan bu saldırı asla kabul edilemez. Doktorumuza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Sağlık çalışanlarımıza yönelik her türlü saldırıyı kınıyoruz. Saldırı hakkında gerekli tüm yasal işlemler başlatılmıştır” diye konuştu.

Nevşehir Tabip Odası Başkanı Yunus Emre Çakır'da; "Nevşehir Devlet Hastanesi acil serviste görevli hekim arkadaşımız sözlü ve fiziksel saldırıya uğramıştır. Olayı şiddetle kınıyor ve yasal olarak sürecin takipçisi olacağımızı bildiriyorum." dedi.

Editör: Güler Sağlam