Kamuda tasarruf paketi nihayet açıklandı. Merakla beklenen paketin detaylarına göz atıldığında, benzer bir genelgenin daha önce arşivlerde bulunduğu görüldü. 

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ve Hazine Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kameralar karşısına geçerek "Kamuda Tasarruf ve Verimlilik Paketi"ni duyurdu.

Tasarruf tedbirlerinin öne çıkan noktaları arasında yatırımlar, araç ve bina alımları gelirken, işe alımların emeklilere bağlı olması, hediyeler ve eğitim yerleri gibi konular da dikkat çekti.

Benzer tedbirler açıklanmış

Kamuda tasarrufa ilişkin belirlenen 3 yıllık sürenin detayları incelendiğinde, benzer bir genelgenin 30 Haziran 2021 tarihinde de yayımlandığı görüldü. Resmi Gazete'de yayımlanan "Tasarruf Tedbirleri" başlıklı genelgede, benzer tedbirlerin alındığı fark edildi. 

Çoğu önlem 3 yıl öncede duyurulmuş

Taşınmaz edinimi konusunda, 3 yıl önce alım ve kiralamaların öncelikli olmayanlarının durdurulduğu gözlemlenirken, taşıt kullanımında ise o dönem TOGG'un henüz piyasaya sürülmemiş olmasıyla yerli ibaresinin yer almadığı fark edildi. Ancak diğer önlemlerin benzer olduğu görüldü.

30 Haziran 2021 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan "Tasarruf Tedbirleri" konulu genelgede benzer tedbirlerin alındığı görüldü.

Tasarruf Genelgesi 2023Tamamını okumak isteyenler için Resmi Gazete'ye buradan ulaşabilirsiniz.

Taşıt kullanımlarında o dönem henüz TOGG'un piyasaya sürülmemiş olmasıyla yerli ibaresi yer almazken, diğer önlemlerin benzer olduğu görüldü.

Resmi Tasit Alimi

Kriz Büyüyor: Hastane Müdürü ve VİP Ekibi Görevden Alındı! Kriz Büyüyor: Hastane Müdürü ve VİP Ekibi Görevden Alındı!

Personel giderleri, personel görevlendirmeleri de bugüne benzer şekilde yine emekli, istifa ya da ölüm nedeniyle alım yapılması ya da görevlendirmelerin "gerekli" olmasına yönelik olduğu görüldü.

Haberlesme Giderleri

13 Mayıs 2024 tarihinde açıklanan tasarruf tedbirleri de çok benzer olurken, Şimşek "kontrol ve denetim" mekanizmasını da vurguladı.