Bu sayede brüt ücret, 21 bin 750 liraya yükseldi ve en düşük net ücret 18 bin 500 liranın üzerine çıktı. Kamu işçileri, zamlı maaşlarını alacakları tarihi de açıklandı. Yapılan bu düzenleme ile kamu işçilerinin refah seviyesinin artması ve en düşük ücretlerin yükseltilmesi hedefleniyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 700 bin kamu işçisi için yapılan Toplu İş Sözleşmesi kapsamında refah payı dahil yüzde 45 zam duyurdu. Bu zam ile birlikte kamu işçilerinin taban ücretleri 15 bin liraya yükseltildi. Sözleşmede birinci 6 ay için refah payı dahil yüzde 45 artış yapıldığı belirtildi.

En düşük ücret üzerinde yaklaşık yüzde 107'lik bir zam yapıldı ve bu sayede brüt ücret 21 bin 750 liraya yükselirken, en düşük net ücret de 18 bin 500 lirayı aştı. Yapılan bu düzenleme ile kamu işçilerinin refah seviyelerinin artması ve en düşük ücretlerin yükseltilmesi amaçlanıyor.

İLK 6 AY TABAN ÜCRET+YÜZDE 45

Sabah’ın haberine göre, il özel idareleri, karayolları, şeker fabrikaları, elektrik üretim santralleri, bakanlıklar, hastaneler başta olmak üzere kamu işçilerinin mali ve sosyal haklarının belirlendiği Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Protokolü dün imzalandı.

2023-2024 yılları için geçerli olacak Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Protokolünde kamu işçilerinin taban ücretleri önce 15 bin liraya yükseltildi. Birinci altı ay için refah payı dâhil yüzde 45 zam yapılacak. İkinci 6 ay için yüzde 15 zam ile enflasyon farkı, 3 ve 4. Aylar için yüzde 10 ve enflasyon farkı olacak.