Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Sendika Üyeliği Alıyor İddiası Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Sendika Üyeliği Alıyor İddiası

Mevcut Türk Tabipler Birliği yönetimi Türk Silahlı kuvvetlerine yönelik iftira atmak ve her fırsatta terör propagandası yapmakla ithamlara maruz kalırken, TSK’ya kimyasal silah kullanıyor iftirası atan eski TTB Başkanı Şebnem Korur Fincancı ve ekibinin hekimleri ne kadar temsil ediyor sorusu ortada duruyor. 

Muhalif medya rahatsız

2024 yılı itibari ile Tabip Odalarında Genel Kurul Süreçleri devam ederken özellikle muhalif medyada siyasal iktidarın Bakan Fahrettin Koca talimatıyla hekim odalarını ele geçirmek istediğine yönelik algı çalışması yaptığı ileri sürüldü.

Seçimlere müdahale olabilir mi?

“Meslek örgütü seçimlerine müdahale ediliyor” başlıklarıyla yapılan algı çalışmalarında iktidarın kendilerine yakın grupları odalara yerleştirmek için hamle yaptığı ileri sürülürken Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın 8 Aralık 2023 tarihinde sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımı ise buna gerekçe gösteriyorlar. 

Koca'nın sözleri üzerinden propoganda

Bakan Fahrettin Koca açıklamasında, “Tabip Odalarının amacının sadece hekim hakları ve saygınlığını korumak olmalıdır” sözü üzerinden hekim sendikalarına tabip odalarını ele geçirme talimatı verdi argümanı üretildi. Tabip odaları merkezinin mevcut haliyle hekimleri ne kadar kapsadığı ise hekimler tarafından merak ediliyor. 

Hekimleri ne kadar temsil ediyor

Hekimler artan iş yükü, kötü çalışma koşulları altında ezilirken, hasta ve hasta yakınlarının şiddetine uğrarken, tıp eğitimi ve uzmanlık eğitiminin seviyesi tartışılırken, TTB merkezinin ve tabip odalarının hekimlerin gücü olmak yerine sürekli Türk Silahlı Kuvvetleri ve terör örgütlerinin propagandasını yapmakla itham edilerek hakimlerden uzak yönetim anlayışı sahada sorgulanıyor.