Samsun Şehir Hastanesi, henüz açılmadan konumu ve diğer şehir hastaneleriyle ilgili tartışmalara yol açtı. Türk Tabipleri Birliği (TTB) 2. Başkanı Ali İhsan Ökten, şehir hastaneleri için mevcut hastanelerin kapatıldığına dikkat çekerek bu durumun ana sözleşmelerinde yer aldığını söyledi.

Randevuların aylar sonrasına verildiği ve muayene sürelerinin sınırlı olduğu konusunda uyarılarda bulunan Ökten, yeni hastanelere ve yataklara ihtiyaç olduğunu ancak var olan hastanelerin kapatılmasının eleştirisini getirdi. Ökten, şehir hastanelerinin hepsinin şehir dışında olduğuna ve ulaşım sorunlarına dikkat çekerek salgın ve deprem gibi durumlarda tek bir merkezden sağlık hizmetinin yetersiz kalacağını belirtti. Bu nedenle şehir merkezindeki hastanelerin kapatılmasının ciddi sakıncalar yaratabileceğini vurguladı.

‘GÖKTEN DOKTOR MU İNECEK?’

 Samsun Tabip Odası Başkanı Ömer Faysal Çadır“Yeni yapılan hastane şehrin ulaşımı zor olan bir bölgesinde. Sadece bina kurarak sistemi kurtaramazsınız. O binanın içini dolduracak çalışan lazım. Eğer gökten doktor indirilmeyecekse mevcut hastanelerdeki çalışanları taşıyacaklar. Ankara’da örneklerini gördük. Şehir hastaneleri yaptılar ama hekim ve sağlık çalışanı diğer hastanelerden taşınarak oraların işlevsiz kalmasına sebep olundu” dedi.