İşitme engeli bulunan bu personel, Şubat ayından itibaren eksik personel nedeniyle Erzurum ve Trabzon gibi çevre illerden ambulans alımı için görevlendirildi.

Ancak, bu görevlendirme yazılarında gerekli imzaların yer almadığı belirtildi.

Sendika Genel Başkanı Uyarıyor: Trafik Güvenliği Tehlikede

Genel Sağlık-İş Sendikası, Gümüşhane’de sağlık hizmetlerinde yaşanan sorunları sık sık gündeme getirse de bu sorunlara kalıcı çözümler getirilemediğini vurguladı.

Sendika Genel Başkanı Derya Uğur, işitme kaybı olan bir personelin ambulans şoförü olarak görevlendirilmesinin trafik güvenliğini ciddi şekilde tehlikeye attığını belirtti. Uğur, “2 Ağustos’ta İl Ambulans Servisi Başhekimliği tarafından, personelin işitme engelinin yeniden değerlendirilmesi için İl Sağlık Müdürlüğü’ne yazı yazılmasına rağmen bu tehlikeli görevlendirmeler devam etmektedir” dedi.

Ambulans Kazalarına Dikkat Çekildi

Uğur, ambulans kazalarında hayatını kaybeden vatandaşlar ve sağlık çalışanlarının sayısının oldukça yüksek olduğuna dikkat çekerek, sağlık durumu ambulans kullanmaya uygun olmayan bir personelin bu şekilde görevlendirilmesini kabul etmenin mümkün olmadığını ifade etti.

Ayrıca, Başhekimliğin bu uygunsuz görevlendirmelerin yanı sıra mesai düzenlemelerinde de adaletsizliklere yol açtığını belirtti.

Mesai Düzenlemelerinde Adaletsizlik İddiası

Uğur, Başhekimliğin sağlık çalışanları arasında ayrımcılık yaptığını ve mesai dağılımında keyfi uygulamalara başvurduğunu iddia etti. Kimilerine hiç mesai yazılmazken, diğer bazı personelin fazla mesai yapmaya zorlandığını söyledi. Bu keyfi uygulamalar sonucu bir sağlık çalışanının aşırı çalışma temposu nedeniyle trafik kazası geçirdiğine dair bilgilerin kendilerine ulaştığını da ekledi.

Yapılan tüm başvuruların sonuçsuz kaldığını belirten Uğur, Başhekimliğin bu duruma karşı ilgisiz kaldığını ve “Mesai muhabbetlerinizle meşgul olmak istemiyorum” şeklinde bir yanıt verdiklerini ifade etti.

Memurlar Emekli Olamıyor! Memurlar Emekli Olamıyor!

“Haksız Uygulamalardan Vazgeçilmeli” Çağrısı

Derya Uğur, Anayasa’nın devlete, tüm kurum ve idari makamlar aracılığıyla çalışma barışını sağlama görevi verdiğini hatırlatarak, engelli çalışanlar için özel çalışma koşullarının oluşturulmasının zorunlu olduğunu belirtti. Uğur, “Sağlık emekçilerimizin ve vatandaşlarımızın hayatı bu kadar ucuz olmamalı. Yapılan bu haksız ve keyfi uygulamalardan bir an önce vazgeçilmelidir” diyerek, yaşanan olumsuzlukların giderilmesi için yetkililere çağrıda bulundu.