Bunun üzerine Hürriyet Sağlık-Sen tarafından yaşanan mobbing skandalı ile ilgili Adana şehir Hastanesi önünde bir basın açıklaması yapılarak en yüksek dozda gerekli tepki verilmişti. Birçok sendikanın basın açıklaması yapmaktan ve yaşanan bu mobbing skandalına tepki vermekten imtina etmesi ayrıca sağlık çalışanları arasında büyük tepkilere sebep oldu.

Bazı sendikaların ise mobbingle mücadele etmek yerine mobbing uygulayan sağlık idarecilerine ziyaret etmesi de gözlerden kaçmadı.

Hürriyet Sağlık-Sen diğer sendikaların aksine mobbingle mücadeleyi kırmızı çizgisi olarak belirlemiş ve profesyonel bir adım atarak "Sağlıkta Şiddet ve Mobbingle Mücadele Komisyonu" kurarak bu alan da bir ilke imza atmıştır.

Adana Şehir Hastanesi’nde yaşanan mobbing skandalı ile ilgili olarak Sağlık Bakanlığı’na resmi bir başvuruda bulunan Hürriyet Sağlık-Sen bu olayın peşini bırakmıyor. Bir an önce gerekli soruşturmanın açılması, sağlık bakım hizmetleri müdürünün işlediği öne sürülen bu insanlık suçundan dolayı derhal görevden alınması talep edildi.

hurriyet-sagliksen

Ayrıca Hürriyet Sağlık-Sen 7. toplu sözleşme görüşmelerinde mutlaka yer alamsını istediği taleplerinin arasında “mobbing suçu işleyen ve hakkında idari veya adli soruşturma açılan yöneticilerin görevden el çektirilmesi ve mobbing suçunu işlediği sabit olan idarecilerin ise bir daha asla yönetici olmaması” gerektiği ile ilgili bir talebini de kısa zaman önce yayınladı.